Festival de meșteșuguri și tradiții, duminică, la Craidorolț

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Duminică 21 mai de la ora 13.00, va avea loc cea de-a II-a ediție a Festivalului Meșteșugurilor și Tradițiilor la Muzeul Etnografic din localitatea Craidorolț.

Neîndoielnic, Muzeul Etnografic al lui Sorin Avram din Craidorolț este unul dintre cele mai bogate și mai spectaculoase din întreg județul nostru.

Cu răbdare, sacrificiu și iubire, omul acesta, un împătimit al frumosului și autenticului, a adunat de-a lungul vieții sale, acele obiecte care trasează conturul viguros, al unui profil identitar inconfundabil.

Din Oaș în Codru, din Maramureș și până pe Someș, există în acest muzeu splendori etnografice cu care ar putea sa se mândrească orice muzeu din România.

Un muzeu adevărat, plin de obiecte autentice, adevărate comori izvorâte din sufletul neamului românesc, mărturii peremptorii ale unei civilizații rurale armonioase si echilibrate, dovezi de netăgăduit ale dragostei pentru frumos ale unui popor puternic și demn, a transformat-o în credința de căpătâi.

Programul artistic va fi oferit de „Dănțăușii” din Soconzel cu Malvina Madar Iederan, Taraful Tradițional al Ansamblului „Cununița”, Ansamblul „Mugurașii Codrului” din Giorocuta, și Ansamblul Județului „Doruri Sătmărene”.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *