Magyar Lóránd: ținta noastră este consolidarea pieței interne de carne de porc și totodată suprimarea importurilor

HomeActualitate

Magyar Lóránd: ținta noastră este consolidarea pieței interne de carne de porc și totodată suprimarea importurilor

„În fiecare an ajunge în România o cantitate foarte mare de carne de porc din import care are un impact semnificativ și negativ asupra pieței interne.

Octavian Petric rămâne în PSD și intră în campanie alături de colegii săi. ALDE nu îl mai tentează
Andreea Paul despre lucrările la șoseaua de centură a municipiului Satu Mare: „Am deblocat lucrurile”
Lóránd Magyar: m-am adresat ministrului de interne în legătură cu aglomerația de la trecerile de frontieră
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

„În fiecare an ajunge în România o cantitate foarte mare de carne de porc din import care are un impact semnificativ și negativ asupra pieței interne. Dacă adaugăm dificultățile cauzate de seceta din ultimii doi ani, care au condus la creșterea costurilor inputurilor în cadrul exploatațiilor agricole atunci putem să spunem că legea pe care am adoptat-o marți în parlament este binevenită” – a declarat Magyar Lorand deputat UDMR.

Margyar Lorand a mai adăugat că Polonia este principalul exportator de carne de porc în România.

”Efectul pozitiv al proiectului de lege va fi creșterea producției interne, dar și a calității, deoarece această lege va sprijini funcționarea mai eficientă a sectorului economic. Prin acordarea ajutoarelor de stat pentru industria creșterii porcinelor, se urmărește eficientizarea activității acestui sector, dar și obținerea  unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piața europeană. Ajutorul va fi între 10 mii și 250 de mii de euro, în pachete de câte 10 mii de euro, care variază în funcție de numărul de animale. Minim 600 de capete de porci livrate la abatoare autorizate”, a precizat deputatul de Satu mare.

„Așteptăm de mult o asemenea oportunitate. Până în prezent, nici nu ne-am putut să ne gândim să facem investiții, care sunt absolut necesare pentru eficientizarea creșterii animalelor. Legea este un început foarte important pentru noi și dacă adaugăm faptul că a început să se normalizeze prețul cărnii de porc, atunci putem să spunem că suntem pe drumul cel bun” – spune cu încredere Veron Andrei, proprietarul unei ferme de porci din județul Satu Mare.

Suma alocată pentru perioada 2017-2020 este de 446 milioane de euro.  Ajutorul de stat se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!