Deținuții din penitenciare din cinci județe s-au întrecut într-o competiție de fotbal la Satu Mare

HomeActualitateObiectiv sportiv

Deținuții din penitenciare din cinci județe s-au întrecut într-o competiție de fotbal la Satu Mare

Penitenciarul Satu Mare a fost astăzi, 19 mai 2017, gazda Cupei Sătmarului ediția a II-a, o competiție sportivă destinată persoanelor private de liber

Deținuții din Satu Mare au curățat digul și au jucat fotbal pe stadionul Dinamo
AJOFM va organizare cursuri la Penitenciarul Satu Mare
Viața de dincolo de gratii, în Penitenciarul Satu Mare – mărturiile unui fost deținut
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Penitenciarul Satu Mare a fost astăzi, 19 mai 2017, gazda Cupei Sătmarului ediția a II-a, o competiție sportivă destinată persoanelor private de libertate. Competiția reprezintă o activitate interpenitenciară, care a avut loc în sala de sport Ecaterina Both, cu participarea unităţilor de deținere din regiunea de Nord – Vest (Penitenciarele Satu Mare, Baia Mare, Bistriţa, Gherla şi Oradea), cărora li s-a alăturat, ca invitat, echipa Liceului cu Program Sportiv Satu Mare.

În urma competiției, finala a fost câștigată de elevii Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, iar echipa Penitenciarului Satu Mare s-a clasat pe locul al II-lea, în urma loviturilor de departajare. Locul al III- lea a fost ocupat de Penitenciarul Baia Mare, iar locurile patru, cinci și șase au revenit echipelor Penitenciarului Bistrița, Gherla și respectiv Oradea.

Premiile câștigătorilor au constat în cupe, diplome și medalii de participare, existând două premii speciale: Premiul pentru cel mai bun jucător (câștigat de un membru al echipei locului de deținere Baia Mare) și Premiul pentru cel mai bun golgeter, care a mers la unul dintre membrii echipei Penitenciarului Satu Mare. Organizarea acestui eveniment a fost posibilă cu ajutorul sprijinului oferit de Ziman Dorel, directorul Liceului cu Program Sportiv. De asemenea a existat colaborare din partea Direcției Județene a Tineretului și Sportului, prin directorul Dragoș Virgil, care a oferit cupe și medalii, iar mingea și arbitrajul au fost oferite de Asociația Județeană de Fotbal, prin Ștefan Szilagyi.

Scopul organizării acestor activități este să pregătească terenul pentru reinserția socială a persoanelor private de libertate, dar și dezvoltarea abilităților sociale ale acestora și a spiritului competitiv. De asemenea, activitatea face parte din planul anual de activităţi a Penitenciarului Satu Mare pentru anul 2017 şi a fost organizată prin grija Serviciului Educaţie şi asistenţă psihosocială.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!