De la băiatul grăsuț, evitat de fete, la campionul național la culturism. Succes lui Denis Ignătescu povestit de el

HomeReportaje

De la băiatul grăsuț, evitat de fete, la campionul național la culturism. Succes lui Denis Ignătescu povestit de el

Denis Ignătescu este cel mai proaspăt campion național la culturim la categoria juniori 70 kg, dar și la categoria Open juniori. El și-a câștigat meda

Patru tineri au spart 21 de becuri din Gradina Romei. Politia locala le-a venit de hac
Proprietarii de firme din Someșul au rețineri cu privire la mutarea unor instituții la etajul complexului: le vor crește cheltuielile?
Fostul chestor Liviu Tăut, condamnat la 3 ani de închisoare, alături de polițistul care îl ajuta
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Denis Ignătescu este cel mai proaspăt campion național la culturim la categoria juniori 70 kg, dar și la categoria Open juniori. El și-a câștigat medaliile în acest weekend, după o perioadă lungă de antrenamente, suprasocilitare și ambiție dusă la extrem. Este elev la Colegiul Național Mihai Eminescu, având doar 17 ani.

A intrat în sală prima dată cu gândul de a scăpa de kilograme, pentru a place fetelor și a arăta bine la ștrand, dar microbul fiarelor l-a prins rapid și de atunci aproape că nu este zi în care să nu se gândească la concursuri și să nu se antreneze.

„Am fost un copil destul de grăsuț, am slăbit și când am fost slab am decis că a venit timpul să pun puțini mușchii pe mine, pentru fete și ca să arăt bine la ștrand. Când m-am apucat nu mă gândeam că o să ajung la concurs, dar după ce l-am întâlnit pe Călin Ciugurean am știut că vreau să fiu culturist cu orice preț. Mă antrenez zilnic, chiar și atunci când nu mă pregătesc de concurs, dar când ne decidem să participăm la ceva, alocăm în mod normal vreo 2 luni de antrenament specific, plus dietă și suplimentație aferentă”, povestește Denis Ignătescu.

Efortul care stă în spatele performanței lui Denis din acest weekend este enorm. După cum povestește chiar el, există perioade înainte de competiții în care efortul e inuman, când antrenamentele sunt distructiv de grele și frustrările lui că nu mai poate face două-trei repetări sunt extraordinare, asta în timp ce foame îl macină pe interior.

Decizia de a deveni bodybuilder a luat-o după ce l-a cunoscut pe Călin Ciugurean, cel are l-a și îndreptat spre antrenorul Ioan Bârsan, care între timp i-a devenit mentor și al doilea tată.

„Mentorul meu, omul care m-a făcut să fiu ce sunt astăzi, căruia i-am spus simplu că vreau să am mușchi, și care pe 5 decembrie 2015 mi-a spus: Bine copile, de luni hai la sală să facem mușchi! Restul a fost muncă și muncă. Și după un an jumate, în 9 aprilie 2016, am debutat la Cluj”, a declarat Denis Ignătescu.

18619955_1901313656803084_7399585532100056918_n

Participarea la Campionatul Național a venit exact de ziua părinților lui. Perioada dinainte a fost una extremă, cu puțin somn, deshidratare și mulți carbohidrați care să îi umfle mușchii pentru a arăta bine. La toate acestea s-a adăugat stresul primei competiții de anvergură și teama de necunoscut.

„Vineri am început deshidratarea și am început să am niște crampe groaznice la abdomen din cauza faptului că nivelul de grăsime îmi era prea scăzut. Vineri spre sâmbătă m-am trezit de 4 ori din cauza crampelor și a durerii insuportabile. Sâmbătă dimineața am avut buzele atât de uscate încât mi-a venit jos pielea de pe ele”, își amintește Denis clipele dinainte de concurs.

Atmosfera de concurs, cu care s-a întâlnit pentru prima dată, l-a făcut însă să prindă puțină putere și încredere. După cele trei runde de poziții obligatorii de prezentare a urmat programul liber, acolo unde Denis a fost aplaudat la scenă deschisă, ceea ce l-a făcut să simtă că efortul lui nu a fost în zadar. Titlul la juniori a venit imediat.

„După câștigarea categoriei am fost avertizat să nu plec din backstage pentru că urmează Openul, categoria unde se înfruntă campionii tuturor categoriilor, pentru a se desemna campionul absolut. Când am văzut concurența de la Open nu mi-am dat nici o șansă, dar am spus că voi urca pe scena și că voi da totul chiar și ultima suflare pentru a ajunge Campion Absolut. Chiar dacă colegii mei au spus că voi lua openul eu nu am văzut lucrurile chiar așa”, mai declară campionul.

18582606_1901313033469813_7727697520867034624_n

Când prezentatorul i-a strigat numele în continuarea premiului cel mare, nu i-a venit să creadă și a rămas blocat. I-a luat câteva secunde să conștientizeze că el este Denis Ignătescu de la Voința Satu Mare, cel care trebuie să se prezinte pe scenă pentru a ridica premiul de Campion Absolut.

Pentru viitorul apropiat, Denis își dorește o clasare bună la Pro Nutrition Gp din septembrie, de la Dej, iar în 2018 câștigarea Campionatului Național, care să vină cu o cooptare în lotul național de la Campionatele Balcanice și Europene.

Pe termen lung Denis își dorește să termine cu bine liceul și să ajungă antrenor în cadrul acestui sport, iar cu ajutorul lui și alți tineri să trăiască emoțiile și bucuriile unor titluri în acest domeniu. E conștient că visul lui se leagă de Statele Unite, acolo unde societatea e suficient de dezvoltată pentru ca el să poată trăi din așa ceva. Acesta ar fi un semn de apreciere și de mulțumire față de cei care l-au dus pe el pe acest drum și cărora dorește să le mulțumească, respectiv Ioan Bârsan, cel care a dat chiar și bani din buzunarul lui pentru deplasărila concursuri, și Călin Ciugurean, cel care i-a deschis ochii spre frumusețea performanței în culturism.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!