Spitalul Județean mai are puțin și explodează! Atacuri între medici și secrete din spatele cortinei

HomeActualitate

Spitalul Județean mai are puțin și explodează! Atacuri între medici și secrete din spatele cortinei

Deși medicii s-au liniștit și conducerea Consiliului Județean Satu Mare nu mai pomentește nimic de subiectul acesta, în interior, Spitalul Județean fi

Interact Satu Mare strânge cărți pentru dotarea unei biblioteci din mediul rural
Vizita polițiștilor sătmăreni la Școala Gimnazială Valea Vinului și Școala Gimnazială Poiana Codrului
Mănâncă sănătos și gustos, de aceeași bani cu care îți iei covrigi
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Deși medicii s-au liniștit și conducerea Consiliului Județean Satu Mare nu mai pomentește nimic de subiectul acesta, în interior, Spitalul Județean fierbe asemeni unui vulcan,gata să dea pe din afară și să ardă tot în calea lui.

După protestul medicilor din urmă cu o săptămână, doar un singur medic a îndrăznit să iasă și să nu susțină punctul de vedere al colegilor săi. Se pare că acum are de tras ponoase de pe urma atitudinii sale prin care își pune colegii într-o lumină proastă, fiind afectat profesional.

despre

„Nu am primit dreptul de a efectua gărzi la Chirurgie Generală de 2 luni, deoarece colegii nu m-ar vrea, deși am contract de prestări gărzi nr. 5134/8.02.2017 până în 31.12.2017. După știința mea, am fost și sunt în relații bune, colegiale și de prietenie cu aceștia. Sau între timp trebuia schimbată atitudinea. (…) Cert este că în 19.05., în jurul orei 22.00, am fost sunat la domiciliu de asistenta de la UPU, care mă roagă să vin la spital să rezolv un traumatism de membru pelviu, caz rezolvat până la urmă de medicul ortoped de gardă. Asta înseamnă că eu corespund numai în cazuri de excepție, dată fiind experiența mea de 40 de ani în chirurgie?!”, declară doctorul Mihali.

Mai mult, acesta mai afirmă că a trăit pe propria piele o experiență prin care se încerca căpușarea financiară a Casei de Asigurări de Sănătate, printr-o internare falsă, care mai apoi i-a fost pusă în cârcă. O serie de neconcordanțe în acte i-au de gândit și ridică aceleași semne de întrebare și pentru cei din jurul său.

“În 19.05.2017, (…) o infirmieră îmi dă în mână o adresă gen fiţuică cu nr. de înregistrare 6090/11.05.2017, adresă ce conţine: ca urmare a şedinţei Comitetului Director consemnată în procesul verbal 6660/11.05.2017 acesta decide conform legii, recuperarea prejudiciului produs de la dr. Mihali Teodor. Prezenta se comunică sub semnătură părţilor interesate conform prevederilor legale în vigoare. Se pun mai multe semne de întrebare la acest caz: de ce primesc fiţuica după 8 zile de la şedinţă, fără ca managerul interimar să fie informat, cine a trimis-o? De ce se scrie că şedinţa a fost în 11.05 pe când managerul Coste afirmă că data este falsă, şedinţa a fost în 10.05.2017? De ce managerul Coste pe fiţuică la semnătură este trecut în concediu de odihnă dacă dânsul a plecat din 12.05 2017 în concediu? ”, declară medicul.

IMG_9277

Această fițuică ar trebui să fie răspunsul oficial din partea instituției pentru o serie de contestații depuse de doctorul Mihali în urmă cu 4 ani și care au fost rezolvate doar acum, în plin scandal la spital, după ce el s-a poziționat în tabăra adversă. Contestațiile ar fi fost făcute la niște imputări care i-au fost făcute și pe care le cosideră nedrepte, acuzând că în spatele lor ar fi stat decontări ilegale de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Între timp, la spital, pe holuri, printre personal, e multă veselie, glume de bucătărie internă și avansuri subtile între angajați. Am ajuns în această săptămână pe holurile spitalului, fără să fiu întrebat de sănătate de nimeni. Am dat de ușa depozitului de medicamente, o usă păzită cu grilaj de fier și lacăt, deși, conform medicilor, depozitul e gol. Cu toate acestea, în cele 10 minute petrecute pe hol, în care angajații nu au fost incomodați de camera de filmat și aparatul foto, medicamentele plecau cu cărucioarele din depozit. Cine, ce să mai înțeleagă?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!