Noi măturisiri despre manipularea de la Spitalul Județean. Câți bani pierd medicii dacă iese planul managerului Coste?

HomeActualitate

Noi măturisiri despre manipularea de la Spitalul Județean. Câți bani pierd medicii dacă iese planul managerului Coste?

Situația de la Spitalul Județean de Urgență este departe de a se fi încheiat. Managerul Camilo Coste nu concepe să se întoarcă să își preia funcția, i

PSD Satu Mare mai trimite un om în Guvern. Florin Iura este secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice
Sătmărenii au avut în mai un salariu mediu net mai mare ca vecinii din regiune, dar totuși cu 430 lei sub media națională
O mamă cu trei copii s-a sinucis la Santău. Detalii stupefiante despre modul în care și-a luat viața
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Situația de la Spitalul Județean de Urgență este departe de a se fi încheiat. Managerul Camilo Coste nu concepe să se întoarcă să își preia funcția, iar Consiliul Județean caută pe cineva de încredere pentru a-l unge manager, o persoană care să nu cedeze presiunilor interne, venite din partea medicilor.

O parte dintre aceștia sunt direct afectați de activitatea profesională a managerului Coste, care a concretizat aducerea la Satu Mare a aparaturii necesare pornirii și acreditării RENAR a laboratorului, astfel încât pacienții să nu mai fie trimiși la laboratoarele private din oraș pentru analize. Iar aici este marea problemă și punctul zero de plecare al acțiunilor din ultima perioadă.

„O adus o aparatură extraordinară, unele din ele sunt unicat în Europa, superbă. Nu am mai văzut așa ceva. M-am dus să le văd că nici nu ma pricep la ele. Zici că suntem la NASA. Aparatura e în comodat dacă luăm solvenții de la ei. Ne dau solvenții la un preț mai mic dacă îi luăm în comodat aparatura. Bănuiesc că sub forma asta s-a luat. Doar că 100% dacă nu vor opri și dacă nu intervine poliția sau procuratura, vor încerca să blocheze aparatura, că ăia o zis că dacă în două săptămâni nu merge își iau șatra și au plecat.”, afirmă doctorul Teodor Mihali despre noua aparatură,care a ajuns marți la spital.

”Am dotat 4 laboratoare cu tehnologia cea mai performantă din lume, care nu se vrea să fie cunoscută de public, care va funcționa după parcurgerea legală a procedurii de achiziții, care este și cred că va fi frânată până firmele își vor transloca aparatura, în așa fel încât laboratoarele spitalului să nu primească nici un ban. În condițiile în care se va vrea și se va impune respectarea întocmai a legii, sătmărenii vor beneficia de cele mai bune analize”, a declarat și doctorul Camilo Coste pentru PresaSm.ro

Și când vine vorba de bani, sunt sume mari la mijloc, atât din partea Casei Județene de Asigurări de Sănătate cât și din buzunarul pacienților, bani care, în prezent, merg toți în buzunarele privaților și nu ajung în sistemul de stat, pentru că laboratorul spitalului nu este acreditat pentru așa ceva. Odată cu acreditarea lui medicii ar pierde ciubucuri frumoase, iar unii chiar firmele pe care le dețin, o parte din medici fiind acționari în laboratoare private din oraș. Și sumele încasate de ei nu sunt de ordinul salariilor unui muncitor, cu doar din partea CJAS ajung la laboratoarele din județ, 14 la număr, peste 350.000 de euro, dar mult mai mare este suma care ajunge din buzunarele cetățenilor.

Acesta este unul dintre puținii care au ținut partea doctorului Coste, alături de actualul director medical interimar Roațiș. Acest lucru îl constă însă, în primul rând tratamentul din partea colegilor din tabăra adversă, exemplu cel mai elocvent venind în aceste zile.

„„Acum mă duc la blocul operator și anestezista nu vrea să îmi dea anestezie, pune pe altcineva, ea pleacă. Bolnavului îi dai, nu mie îmi dai. Și-a rugat ocolegă azi să intre să îmi dea anestezie. A fost chiar un caz greu, că abia a putut să îi dea. Cine trebuia să fie la mine? Marea propagandistă, Roxana Rugea, care două săptămâni trebuia să lucreze cu chirurgii plasticieni. Și ieri a venit o dată, a băgat capul a plecat. Și mie asistenta mi-a făcut anestezia generală. Sub ce formă vor ei să se răzbune pe mine.”, mai declară medicul.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!