Un sătmărean te învață cum să recunoști o ofertă last minutes falsă și să nu iei țeapă cu vacanța

HomeActualitate

Un sătmărean te învață cum să recunoști o ofertă last minutes falsă și să nu iei țeapă cu vacanța

Vine perioada concediilor și cum nu toată lumea și-a luat bilet din timp, în următoarea perioadă vor începe să apară ofertele gen last minute pentru v

De 1 mai sătmărenii nu se înghesuie pe litoralul românesc, dar aleg destinații externe. Vezi ce preferințe au!
Un sătmărean a vândut în șase luni vacanțe de peste o JUMĂTATE DE MILION DE EURO. Vânzările sunt în continuă creștere
Cum a profitat o agenție de turism de doi tineri dornici să plece în luna de miere. Pagubă mai mare de 1000 de euro pentru tânăra familie
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Vine perioada concediilor și cum nu toată lumea și-a luat bilet din timp, în următoarea perioadă vor începe să apară ofertele gen last minute pentru vacanțe. Anul acesta există o mulțime de zboruri charter din principalele orașe ale țării. Totuși, sezonul se anunță a fi unul bun conform operatorilor turistici, iar în anumite perioade, ca de exemplu 20 iunie – 5 iulie, 1 august – 8 septembrie nu vor apărea ofertele last minute, deoarece majoritatea zborurilor sunt deja pline.

În schimb puteți să vă așteptați la oferte last minute pentru perioada 1 – 20 iunie , 5 – 30 iulie și după 10 septembrie. Însă multe dintre acestea sunt false sau ascund o bună parte din costurile adevărate.

„ în primul rând cele mai bune oferte last minute apar pe zborurile charter, unde agenția de turism închiriază întreg avionul, iar înainte de plecare, dacă rămân locuri libere, preferă să reducă tariful pentru a mai pune câțiva pasageri pe avion, din moment ce oricum a plătit tot avionul. Dacă sunteți mai mulți prieteni,  nu este recomandat să așteptați aceste oferte, e foarte posibil ca la ofertă să apară doar 2-4 locuri sau dacă rămân mai multe locuri la avion e posibil să nu se găsească cazare pentru toți la același hotel.”, afirmă Mircea Spătar, managerul agenției de turism Paralela45, din Satu Mare,Maramureș și Sălaj.

Operatorii de turism recomandă urmărirea pieței pentru aceste oferte, pentru a se putea face o comparație între tarife. Dierențele mari de prețtrebuie să ridice un semn de întrebare, iar consultarea opiniilor celor care au mai fost în resortul care scoate locurile la bătaie trebuie verificate, ele fiind valoroase pentru luarea unei decizii în cunoștință de cauză.

„ Dacă însă urmăriți oferte doar pentru cazare, probabilitatea să apară oferte gen last minute este mai scazută, ofertele cu adevărat profitabile pentru cazare last minute vin tot de la agențiile de turism care rezervă cu mult timp înainte mai multe camere, pe care le achită în avans, iar dacă înainte de plecare observă că mai au un număr destul de mare de camere disponibile, vor reduce tariful pentru a mai recupera din banii achitați în avans. Însă la fel, și aici e posibil să rămână doar o cameră sau două disponibile. Așadar, regula de aur e să fiți două,  maxim patru persoane care așteptați oferta last minute, pentru grupuri mai mari e foarte mică probabilitatea de a prinde o asemenea ofertă.”,mai explică managerul.

În ceea ce privește biletele de avion, ofertele apar chiar în ultimul minut, așa cum îi spune și numele acestu tip de ofertă, respectiv cu 3-4 zile înainte de decolare și ele aparțin tot agenției de turism. Pentru a fi feriți de orice păcăleală, operatorii de turism recomandă verificarea firmei pe site-ul Ministerului de Turism, unde apare dacă aceasta are o licență valabilă sau nu, poliță de asigurare și chiar mprprea firmei, respectiv număr de angajați,profit și datorii.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!