Deputatul Magyar Lorand explică cum a reușit UDMR să reducă birocrația pentru fermieri

HomeActualitate

Deputatul Magyar Lorand explică cum a reușit UDMR să reducă birocrația pentru fermieri

„În sfârșit, vom putea ajuta în mod concret fermierii, mulțumită propunerii legislative din partea UDMR care reduce masiv birocrația în agricultură. P

Deputatul Lóránd Magyar s-a adresat ministrului agriculturii în vederea elaborării metodologiei privind transportul cadavrelor de animale
Magyar Lóránd: Mi lesz a Szatmárnémeti 1-es Posta omladozó épületével?
Deputatul Lóránd Magyar se adresează Ministrului Agriculturii: „Să îi ajutăm pe cei peste 200 de tineri”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

„În sfârșit, vom putea ajuta în mod concret fermierii, mulțumită propunerii legislative din partea UDMR care reduce masiv birocrația în agricultură. Proiectul a fost introdus deja în mandatul anterior, senatorul Csaba Pataki fiind printre inițiatori.” – a relatat deputatul UDMR LórándMagyar. O modificare importantă este prelungirea valabilității adeverințelor de producător de la un an la cinci ani. Acest lucru înseamnă că fermierii nu vor mai fi obligați să își reînnoiască adeverințele în fiecare an, dar vor trebui să introducă totuși datele de producător.

În programul UDMR privind agricultura și dezvoltarea rurală apare și sprijinirea producătorilor mici și mijlocii, respectiv reducerea birocrației în domeniu, adică tocmai acele obiective care au fost avute în vedere prin adoptarea noii legi, un pas mic, dar important în acest proces.

„Aflându-mă în deplasare prin zonele rurale, vorbind cu fermieri și manageri agricoli, deseori s-a pus această problemă și cred că inițiativa noastră are un rost aparte. Important este să căutăm soluții la problemele concrete ale fermierilor și să îi sprijinim acolo unde au cea mai mare nevoie. Acum își vor putea vinde produsele cu mai puțină birocrație și chiar dacă pare a fi un pas mic, totuși cred că trebuie să le simplificăm viața și munca fermierilor cât mai mult.” – a explicat parlamentarul.

Proiectul legislativ al UDMR așteaptă promulgarea din partea președintelui și va intra în vigoare din 1 ianuarie 2018.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!