Durere mare pentru unii șefi și șefuți din sistemul bugetar! Li se taie din salarii

HomeActualitate

Durere mare pentru unii șefi și șefuți din sistemul bugetar! Li se taie din salarii

Salariile personalului bugetar, vorbind aici de cei din primării și instituțiile subordonate sau societățile comerciale cu capital de stat de la difer

Filarmonica „Dinu Lipatti” trece total în subordinea Consiliului Județean. Primăria scapă de costuri uriașe
Bugetarii de la primărie „ard” anul acesta, în plus, 7 milioane. Se anunță un an greu financiar
Revoltă la Spitalul Județean. Salariile întârzie și nu sunt speranțe ca ele să fie primite în această săptămână
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Salariile personalului bugetar, vorbind aici de cei din primării și instituțiile subordonate sau societățile comerciale cu capital de stat de la diferite instituții, nu a putut fi controlat de primărie, care este ordonatorul de credite al acestora.Astfel, s-a ajuns ca unii directori să de instituții să bată orice salariu al oricărui șef al său, chiar și din administrația centrală.

Cel mai elocvent caz în acest sens este cel al directorului DITL, care a realizat anual un venit de aproximativ 101.000 lei, asta în 2013, ceea ce reprezenta peste 8000 lei pe lună, mai mult decât indemnizația primarului de exemplu.

Acest lucru nu se va mai întâmpla, ba din contră, aceste salarii exagerat de mari vor dispărea, cuantumul lor urmând să fie stabilit de de consiliul local, în anumite limite impuse de o nouă lege.

„Salariul de bază va fi stabilit prin hotărâre de consiliu local, în urma consultării organizațiilor sindicale, respectiv reprezentanții salariaților. Acest lucru înseamnă că în sfârșit se va pune în practică un fel de autonomie locală și consilierii vor aveaun cuvânt de spus, asta în urma unei analize privind activitatea salariaților din cainetul primarului, înlegătură cu salariile acestora. Este îmbucurător că s-au stabilit niște praguri, nimeni, nici un șef, nu va putea avea venituri mai mari ca viceprimarul unității administrativ teritoriale.”, afirmă primarul Kereskenyi Gabor.

Conform acestuia în situația diminuării salariale se vor încadra șapte persoane cu funcții de conducere, care până acum aveau salarii mai mari ca viceprimarul, dar toți angajații vorfi afectați de această nouă lege, urmând să se umble la salariile tuturor.

„Nu vom putea să dăm salarii peste bugetul de salarii votat în acest sens. Astfel, dacă ne gândim să dăm salarii mai mari trebuie să ne gândim și la o posibil restructurare. Poate că vom putea să rezolvăm anumite lucruri cu angajați mai puțini, plătiți mai bine.Dar asta va rămâne la latitudinea consilierilor locali”, a mai adăugat edilul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!