Primăria e pornită să scape de cerșetori. Va reuși?

HomeActualitate

Primăria e pornită să scape de cerșetori. Va reuși?

Cum se deschid terasele pe centrul orașului, cum numărul de cerșetori prezenți pe străzile din Satu Mare explodează brusc. Pe lângă veșnicii boschetar

Scene de lumea a treia! Copiii puși să se umilească în genunchi în fața trecătorilor, pentru a primi bani
Polițiștii au descoperit că există cerșetori în parcarea supermarketurilor. I-a amendat cât să îi lase fără „încasările” de pe o zi
Nu poți nici să îți imaginezi câți cerșetori sunt pe străzile municipiului! Poliția Locală i-a numărat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cum se deschid terasele pe centrul orașului, cum numărul de cerșetori prezenți pe străzile din Satu Mare explodează brusc. Pe lângă veșnicii boschetari care ăși fac veacul din mila oamenilor, fețe noi apar constant, unele chiar și din afara județului.

Faptul că acei oameni rămân toatăvara în Satu Mare e semn că le merge bine aici și că primesc ceea ce doresc: mila și banii sătmărenilor.

Primăria municipiului Satu Mare a pornit un nou episod din lupta cu cerșetorii.

„Odată cu venirea primăverii, dar mai ales pe perioada verii, fenomenul cerșetoriei ia amploare în municipiul Satu Mare. Astfel, în dimineața zilei de 16 iunie 2017, efective ale Poliției Locale Satu Mare împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare au participat la o acțiune de identificare a persoanelor care locuiesc fără forme legale în zona inundabilă a Someșului – Ștrandul Vechi.
În cadrul acestei acțiuni au fost identificate 30 de persoane, care au fost conduse la sediul Poliției Municipiului pentru identificare și luarea în evidență deoarece, majoritatea dintre acestea nu au domiciliul pe raza municipiului Satu Mare, ci în alte localități din județ (ex. comuna Apa).

“Dorim să atragem în această activitate de eradicare a cerșetoriei inclusiv cetăţenii municipiului Satu Mare. Sătmărenii trebuie să înțeleagă că prin oferirea de bani persoanelor care apelează la mila publică, acestea sunt menținute pe străzile orașului. Îi rugăm pe această cale pe sătmăreni să nu mai dea bani cerșetorilor”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.
Poliția Locală are un plan-cadru de cooperare cu Poliția Municipiului pe linia eradicării fenomenului cerșetoriei. În planul de patrulare sunt cuprinse arterele principale ale municipiului Satu Mare, parcurile, piețele și mai ales zona centrală, unde de-a lungul timpului au fost identificate cele mai multe persoane care apelează la mila publică.”, se arată într-o comunicare a Primăriei.

Deși amendate zile la rând și plimbarte pe la sediul Poliției Locale, persoanele care apelează la mila publicului nu se sperie și nu își încetează activitatea, ceea ce face ca acest „război” cu ei să fie unul de rutină și uzură, fără prea mari șanse de reușită dacă nu se iau anumită măsuri mai tranșante.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!