Un politician din Ungaria boicotează producția Unicarmului din cauza problemelor de mediu pe care le produce

HomeActualitate

Un politician din Ungaria boicotează producția Unicarmului din cauza problemelor de mediu pe care le produce

Politicianul maghiar, Krisztina Baranyi, membru al partidului Egyutt își continuă demersul împotriva Unicarm Satu Mare. Aceasta îndeamnă populația din

Autoritățile sătmărene nu se agită tare mult cu privire la acuzațiile de poluare a Someșului, făcute de Greenpace
Greenpace afirmă că firma Unicarm continuă să arunce în Someș deșeuri, inclusiv reziduri de carne crudă
UNICARM este acuzată de poluare majoră a râului Someș. Activiștii GreenPace au făcut măsurători
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Politicianul maghiar, Krisztina Baranyi, membru al partidului Egyutt își continuă demersul împotriva Unicarm Satu Mare. Aceasta îndeamnă populația din județ să nu mai cumpere produse de la firma sătmăreană.

Politicianul maghiar a început demersurile împotriva Unciarm în luna mai, atunci când a organizat prima conferință de presă în fața sediului firmei, anunțând că procesatorul de carne sătmărean poluează masiv râul Someș. Această descoperire ar fi făcut-o după ce a depistat indicatori peste limita admisă din anumite bacterii, în Tisa, iar mai apoi a descoperit sursa lor în Someș. Locul de deversare i-ar fi fost arătat de niște copii rromi din zonă.

Afirmațiile ei de atunci au fost confirmate săptămâna trecută de către cei de la Greepace, care au făcut publice analizele apei din râul Someș, analize care indică o concentrație de bacterie e-coli mult peste limitele normale. Autoritățile sătmărene nu s-au agitat pe acest subiect.

Acum politicianul maghiar a organizat o nouă conferință de presă în fața sediului Unicarm, solicitând ca produsele acestei firme să nu mai fie cumpărate de către sătmăreni, ca semn de protest pentru că firma nu și-a rezolvat problemele cu privire la poluarea râului Someș.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!