Mascații au tăbărât peste o rețea de traficanți de țigări din Ucraina și Serbia, care avea sediul în Satu Mare

HomeActualitate

Mascații au tăbărât peste o rețea de traficanți de țigări din Ucraina și Serbia, care avea sediul în Satu Mare

La data de 22.06.2017 procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere

ALARMANT! Cel mai tânăr sătmărean care se droghează are 12 ani. Unii fumează tutun cu otravă de șoareci
O patrulă de jandarmi a stricat distracția unor tineri care doreau să se drogheze într-un gang din oraș
Drogați la tot pasul prin Satu Mare. “Captură” a Poliției Locale
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

La data de 22.06.2017 procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea au efectuat un număr de 31 de percheziții domiciliare pe raza județelor Bihor, Satu Mare și Arad, în carul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârţirea infracţiunii de contrabandă.
Gruparea era bine structurată, unii dintre membrii grupului având rolul de a iniția aprovizionarea grupării cu țigări de proveniență Ucraina și Serbia. Ţigaretele erau apoi depozitate în spații din România, pe raza județelor Bihor, Arad şi Satu Mare şi, ulterior, transportate de către alţi membri ai grupului la vânzătorii ambulanţi din pieţe şi comercializate sub atenta supraveghere a altor membri ai grupării.

În urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 330.000 de țigarete nemarcate corespunzător, 2,7 kg. de cannabis, două autoturisme cu compartimente special amenajate pentru disimularea transporturilor ilegale de ţigarete, telefoane mobile și stații de recepție emisie.

 

La finalizarea percheziţiilor domiciliare, şapte persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. –  Serviciul Teritorial Oradea.

La acţiunea desfăşurată au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, alături de poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj.

De asemenea, la activități au participat polițiști ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad şi Sighet şi jandarmi din cadrul inspectoratelor judeţene de jandarmi Satu Mare, Sălaj şi Arad.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Sursa: DIICOTNe puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!