Absolvenții care au susținut azi proba la română la bac nu s-au speriat de „Moara cu Noroc” și „Ion”

HomeActualitate

Absolvenții care au susținut azi proba la română la bac nu s-au speriat de „Moara cu Noroc” și „Ion”

Aproximativ 2000 de elevi din județul Satu Mare s-au prezentat astăzi, 26 iunie, la prima probă a examenului de Bacalaureat. Pentru a ascunde emoțiile

S-au afișat rezultatele la Bacalaureat 2017! Nici anul acesta nu avem nici un elev de 10
BACALAUREAT 2020!!! Rezultate – O singură medie de 10 în județul Satu Mare
Nouă absolvenți nu s-au prezentat la bacul oral de la română
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Aproximativ 2000 de elevi din județul Satu Mare s-au prezentat astăzi, 26 iunie, la prima probă a examenului de Bacalaureat. Pentru a ascunde emoțiile sau pentru că nu aveau deloc, elevii au intrat veseli în centrele de testare, discutând despre ce subiect ar fi posibile să le „cadă” în acest an, luând în considerare subiectele din anii anteriori și ce au primit de rezolvat la simulări.

Odată ajunși în sălile de examen și desfăcute subiectele, elevii au descoperit că la subiectul al treilea au de analizat un personal dintr-o operă care aparține lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu, fiind vorba de nuvela „Moara cu Noroc” sau romanul „Ion”.

Se pare că elevii din județul Satu Mare, cea mai mare parte dintre ei, s-au descurcat și nu le-a dat emoții acest subiect trei, care sperie pe cea mai multă lume.

„Eu am știut, am umplut patru pagini, am scris tot ce consideram că e ok”, povestește la telefon o elevă.

„Atâta am mințit și atâta m-am repetat, de nu-i adevărat. Am scris aceeași chestie de trei ori, bine, nu îl același paragraf, dar în aceeași pagină. De trei ori aceeași idee”, povestește un alt absolvent.

Mari emoții au avut și părinții, care au fost prezenți în fața unităților de învățământ deja după prima ora de când s-a intrat în săli. Emoțiile lor nu au trecut nici după ce au aflat subiectele.

„Chiar dimineață zicea al meu că dacă i-ar pica „Ion”, crede că s-ar descurca.Își dorea să îi pice „Ion”. Acuma sper că s-a descurcat. Oare a scris tot ce era de scris?”, se stresa o mămică în fața unui liceu.

Primul elev a părăsit examenul la puțin peste  o oră de la începerea lui, acesta fiind sigur că va lua notă de trecere.

„O să îl iau. Nu prea mă interesează cu ce notă, că eu am de dat admitere la facultate și nu contează Bacalaureatul”, afirmă tânărul.

Elevii se vor confrunta miercuri cu proba de matematică, marea spaimă a multora dintre ei, dar și în acest domeniu părerile sunt împărțite unii fiind speriați de această probă pe când alții o așteaptă cu încredere.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!