Elevii sătmăreni care au dat Bacul se așteaptă la note mari după proba la matematică și istorie

HomeActualitate

Elevii sătmăreni care au dat Bacul se așteaptă la note mari după proba la matematică și istorie

Miercuri a avut loc cea de-a doua probă a Bacalaureatului 2017 Satu Mare. Elevii din Satu Mare, absolvențide clasa a XII-a, au susținut examenele la m

Geografia și Biologia, în topul preferințelor celor care dau astăzi Bacul
Impresiile elevilor sătmăreni după ce au ieșit de la bac : „Se poate lua ușor 10”
Greșeală colosală făcută de Andrada Spanci, prima elevă pe județ la BAC. I-a fost scăzută media
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Miercuri a avut loc cea de-a doua probă a Bacalaureatului 2017 Satu Mare. Elevii din Satu Mare, absolvențide clasa a XII-a, au susținut examenele la matematică și istorie în șase centre de testare, pe raza județului.

În centrul de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au susținut examenul elevii a trei licee. Indiferent de liceul lor de proveniență, toți s-au arătat încrezători la ieșirea de la examen. Nici istoria și nici matematica nu pare să le fi dat bătăi de cap, elevi declarând la unison să subiectele au fost mai accesibile decât la simulare.

„Am dat până acuma și la română și la maghiară, nici acum și nici la celelalte probe nu mi s-a părut greu. A fost mai ușor ca la simulare. Eu cred că va fi mult mai bine, ca note, decât la simulare. Sper să iau o medie peste opt, am nevoie de o astfel de medie pentru a ajunge la facultate în Anglia, unde imi doresc”, a afirmat un elev al Liceului Teoretic German, care a susținut proba la matematică.

„Subiectul a fost ușor.A fost mai ușor decât la simulare și am fost și eu mai pregătită. Am avut câteva probleme, dar mă aștept la 8,5 sau chiar 9.”, afirmă o absolvetă a Colegiului Kolcsey Ferencs.

La istorie subiectul nu a mai fost o surpriză, după ce în ultimii ani s-a dat același subiect. Varianta de rezolvat nu a fost una care să îi ia prin surprindere pe elevi, ei putând să o rezolve dintre variantele propuse pe site-ul ministerului educației.

„Eu am susținut examenul la istorie. Cel mai dificil a fost subiectul trei, ca la orice proba. Am primit de scris despre România Postbelică. Trebuia să menționăm două caractristici ale comunismului iși două ale regimului politic Gheorghe Gheorghiu Dej. Subiectul era cel de la minister, noi ieri vorbeam cu colegii și dezbăteam dacă se va da din nou comunismul, anul acesta fiind al treilea sau al patru an în care pică comunismul la subiectul trei. Oarecum ne așteptam și la asta speram, dar nu puteam fi siguri.”, afirmp un elev a Colegiului Națonal „Mihai Eminescu”

Elevii mai au o singură probă și pe urmă emoțiile aflării rezultatelor. Vineri se va susține proba la alegere a profilului, unde fiecare elev a fost liber să își aleagă domeniul dintr-o multitudine de subiecte studiate în cei patru ani de liceu.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!