Român suspect de terorism! Ridicat de către procurorii DIICOT

HomeActualitate

Român suspect de terorism! Ridicat de către procurorii DIICOT

Un cetățean român este monitorizat de serviciile de informare încă din 2015, el fiind suspectat de aderare la o organizație teroristă. Omul a fost rid

Primăria anunță înființarea unui nou sens giratoriu. Noi întrebăm :Tot de plastic?
Cinci farmacii veterinare amendate. Ce nereguli au găsit inspectorii
Municipiul Satu Mare are doi noi consilieri locali. Cine sunt ei?
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Un cetățean român este monitorizat de serviciile de informare încă din 2015, el fiind suspectat de aderare la o organizație teroristă. Omul a fost ridicat joi dimineața, în urma percheziții în județul Argeș, potrivit digi24.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat că suspectul a observat și a monitorizat un institut militar de pe teritoriul României. El a spus că radicalizarea suspectului, în vârstă de 39 de ani, s-ar fi produs într-un stat european, timp de mai mulți ani, acolo ar fi aderat la o grupare care milita în favoarea organizației teroriste Daesh.

Se parea că cetățeanul român ar fi avut legaturi cu persoanele de la atentatul de la Paris.

Cetățeanul, numit și “Ibrahim”, ar fi utilizat încă din 2015 mai multe conturi personale, prin care încerca să atragă cât mai mulți noi adepți, care să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapt ca cele căror promovare prin propagandă a realizat-o. În primavara anului 2015, “Ibrahim” s-a deplasat în zona unui obiectiv militar pentru a căuta toate căile de acces, precum și modalitatea în care este îngrădita. Datele și informațiile respective au fost culese de către suspect în scopul transmiterii ori punerii la dispoziția unei entități teroriste salafiste și pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene.

Suspectul este căsatorit și are un copil al cărui nume este Islamic

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0