Omul care a tras toate sforile în fotbalul sătmărean,condamnat la doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală

HomeActualitate

Omul care a tras toate sforile în fotbalul sătmărean,condamnat la doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Omul în jurul căruia a gravitat fenomenul fotbalistic în județul Satu Mare mai mulți ani la rând și cel de care s-a legat soarta echipei Olimpia, atun

Olimpia are antrenor din Generația de Aur. Tibor Selymes va sta pe banca galben-albaștrilor
Vrei să ajuți la renașterea Olimpiei? Donează 2% pentru noua Olimpia
A avut loc prima ședință de lucru a consiliului local. Încep schimbările
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Omul în jurul căruia a gravitat fenomenul fotbalistic în județul Satu Mare mai mulți ani la rând și cel de care s-a legat soarta echipei Olimpia, atunci când îi era președinte în liga a patra, Stefan Szilagyi, a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Pedeapsa primită de președintele AJF este pentru o faptă de evaziune fiscală pe care instanța i-o atribuie. Afacerea cu cafea pe care Stefan Szilagyi o are l-a pus „în lumina reflectoarelor” și atunci când clubul Olimpia a fost preluat de actuala conducere, existând multe semne de întrebare privind contracte între clubul de fotbal și firmape care acesta o deținea.

Pedeapsa primită de Szilagyi nu este cuexecutare, ci doar cu suspendare, acesta urmând să poată face recurs la sentință.

Redăm în continuare sentința judecătorilor:

“În baza art. 9 al.1 lit.c) din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 35 al.1 C.penal şi a art. 5 C.penal condamnă pe inculpatul SZILAGYI ŞTEFAN, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, la o pedeapsă de< 2 ani închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 lit.a) teza a-II-a , b) şi c) C.penal 1969 pe o durată de 2 ani. În baza art. 81 C.penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 4 ani stabilit conform art. 82 C. penal. În baza art. 71 cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 al.1 lit.a) teza a-II-a şi b) cod penal a căror executare o suspendă pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii, conform art. 71 alin. 5 Cod penal din 1969. În baza art. 404 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 şi 84 Cod penal din 1969, privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în cazul săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de încercare sau al neexecutării obligaţiilor civile. Admite acţiunea civilă alăturată procesului penal şi în consecinţă, în baza art. 25 alin. 1 din Codul de procedura penală coroborat cu art. 1349 Cod civil, dispune obligarea inculpatului SZILAGYI ŞTEFAN în solidar cu partea responsabilă civilmente SC CAFE CENTER SRL Satu Mare, la plata sumei totale de 262.476 lei constând în prejudiciu cauzat bugetului de stat, cu majorările şi penalităţi de întârziere aferente, în favoarea părții civile Statul Român, prin ANAF Bucureşti. (…) În baza art. 274 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească statului suma de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!