Povestea sătmăreanului disponibilizat de armata română, dar primit de cea americană – VIDEO

HomeActualitate

Povestea sătmăreanului disponibilizat de armata română, dar primit de cea americană – VIDEO

Cristian Bădița este un sătmărean în vârstă de 37 de ani, ajuns soldat în armata Statelor Unite ale Americii. Dacă până aici povestea lui nu pare să f

Președintele Klaus Iohannis la Satu Mare: „Îndrăgesc Satu Mare”
Ministrul sătmărean al Apărării Naționale, Gabriel Leș, ia atitudine în războiul dintre Armată și Gigi Becali
Care e primul proiect pe care Gabriel Leș în poate face pentru sătmăreni din postura de Ministru al Apărării
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cristian Bădița este un sătmărean în vârstă de 37 de ani, ajuns soldat în armata Statelor Unite ale Americii. Dacă până aici povestea lui nu pare să fie una foarte diferita față de a altor soldați din armata USA, care sunt de alte naționalități decât cea americană  de menționat este ca Cristian Băițan a fost membru al armatei române, dar unitatea din care făcea parte a fost închisă, iar el disponibilizat, fără a avea posibilitatea de a continua în aceasta Cariera.

Din acest moment și până la depunerea jurământului sub drapelul SUA au trecut niște ani, iar drumurile sătmăreanului nu au fost prea ușoare.

Am lucrat patru ani ca militar pe bază de contract în Armata României, până a venit ordinul pe unitate de închidere și am fost disponibilizat. După care am mers și eu prin Europa și mi-am căutat de lucru. Am lucrat o perioadă prin Franța, iar după șase ani de zile am emigrat în Statele Unite ale Americii”, spune Bogdan Băițan.
Odată primit în armata SUA, sătmăreanul a vrut să devină și mai bun, și s-a specializat pe un aruncător de grenade, fiind astfel un susținător al infanterie.
Bogdan a ajuns din nou în România în aceste zile, împreună cu armata SUA, în cadrul unui exercițiu, fiind o placere pentru el să poată interacționa cu soldații români, foștii lui camarazi, cu care schimbă impresii despre ce înseamnă armata și dotările ei.
Cristian afirmă că cele două armate nu diferă foarte mult din punct de vedere al dotărilor, având același tip de aparate, doar modelul lor diferi de. El consideră că cel mai important lucru îl constituie, la urma urmei, omul din spatele aparaturii și nu aparatura în sine.
Sursa video:Hotnews
 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!