În ochii tuturor sunt niște eroi, dar puțini știu cu ce probleme se confruntă. Care sunt neajunsurile ISU „Someș” Satu Mare

HomeActualitate

În ochii tuturor sunt niște eroi, dar puțini știu cu ce probleme se confruntă. Care sunt neajunsurile ISU „Someș” Satu Mare

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș”, a județului Satu Mare este instituția care se bucură de cel mai mare nivel de încredere din partea s

Echipajul de fete de la Palatul Copiilor și cel de băieți/mixt de la Vetiș au câștigat concursul „Prietenii Pompierilor”
Pompierii, eroi pentru un bătrân salvat dintr-un incendiu, în municipiul Satu Mare
O șură și un grajd din Căpleni au ars după ce copiii s-au jucat cu focul în zonă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș”, a județului Satu Mare este instituția care se bucură de cel mai mare nivel de încredere din partea sătmărenilor, asta ca urmare a profesionalismului demonstrat în cadrul intervenților și promptitudinea cu care se răspunde la ele.

Numărul vieților salvate trece de numărul zecilor, iar valoarea bunurilor este imensă, însă puține lume știe și cu ce probleme se confruntă pompierii atunci când merg la o intervenție. Cea mai mare dintre ele care tinde să devină una ascendentă este cea a deteriorării tehnicii de intervenție.

„Timpul trece,tehnica îmbătrânește. Tehnica îmbătrânește, deci defeciunile vor fi tot mai dese, perioadele de scoatere din funcțiune vor fi tot mai dese li mai lungi, corobrat cu faptul că situația operativă e în continuă creștere,poate reprezenta o problemă. Legat de acest aspect IGSU este preocupat în acest moment de această chestiune, de ideea de a înnoi tehnica de intervenție, iar când spun tehnica de intervenție, ma refer în mod special la ambulanțe, pentru că cele mai multe intervenții leau ambulanțele SMURD.”, afirmă colonelul Dima, șeful ISU „Someș” Satu Mare.

Pe de altă parte și personalul este o problemă, nu pentru că nu și-ar face treaba, din contră, pompierii fiind eroi recunoscuți de toată lumea, ci pentru că pensionările decimează colectivul și nu sunt alte angajări care să acopere lipsa de personal.

„Problema resursei umane a devenit o realitate și în structura noastră, la fel ca în celelalte structuri aparținând ministerului. Motivele nu o să le analizăm acuma împreună, cunoaștem toți realitatea ieșirii la pensiue în masă a cadrelor în ultima perioadă, ori acest aspect, coroborat cu ideea de a nu încadra pesonal indiferent de sursa la care ne referim, de asemenea poate genera probleme.”, mai afirmă comandantul ISU.

Nici măcar la nivel de conducere ISU nu sunt ocupate toate posturile, actul de conducere al inspectoratului stând doar în mâna colonelului Nicolae Dima, cele două posturi de adjuncți fiind vacante, în favoarea posturilor operative din teren.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!