Crucea de la „Crinul” trebuie mutată pentru că încurcă constructorii sensului giratoriu. Va fi pusă în mijlocul sensului?

HomeActualitate

Crucea de la „Crinul” trebuie mutată pentru că încurcă constructorii sensului giratoriu. Va fi pusă în mijlocul sensului?

După ce acum șase luni între Lidl și Biserica Ortodoxă „ Sfinții Împărați Constantin și Elena” a avut loc un întreg scandal mediatic cu rol de a se pu

LIDL este gata să plece din Satu Mare. Nu a primit binecuvântarea Bisericii și votul consilierilor VIDEO
Răspunsul Lidl la acuzațiile aduse paznicilor magazinului, care au închis o femeie într-o cușcă
Bătălia în petiții online – lipsa de argumente solide
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

După ce acum șase luni între Lidl și Biserica Ortodoxă „ Sfinții Împărați Constantin și Elena” a avut loc un întreg scandal mediatic cu rol de a se pune presiune reciproc, acum cele două instituții sunt din nou protagonistele unui conflic, de această dată mai retras.

Constructorii sensului giratoriu de la intersecția Crinul se plâng că crucea amplasată de Biserică aproape de intersecției îi încurcă, aceasta fiind ridicată pe un spațiu proprietate privată și că aceasta ar trebui mutată.
Cei de la Biserică nu sunt prea încântați de acest lucru, dar de această dată nu sunt la fel de vehemenți ca și în cazul subiectului anterior. Totuși, părintele Gorgan Claudiu a făcut o postare pe Facebook pe marginea acestui subiect, în care aduce în discuție chiar mutarea acelei cruci în mijlocul intersecției.

„Se pune in discuție mutarea Sfintei Cruci din ,,Intersecția Crinul ” si din nou se întreba mulți care este părerea bisericii in aceasta problema. Nu vreau sa exprim o părere a comunității pe care o pastoresc ci vreau sa scriu ceea ce se vede si ceea ce nu se vede când privești in treacăt din geamul mașinii ,,Crucea de la Crinul ” Se vede o cruce care ii cam încurca pe ,, investitori” ; nu se văd lacrimile celor care si-au făcut o cruce mergând spre Spitalul Județean la cei dragi sau la investigații sau femeile însărcinate inchinandu-se înainte sa meargă spre sala de nașteri . Se vede crucea făcută pe ,,teren privat ” Nu se vede, sau se vede foarte greu , candela ,,alimentata” cu rugăciuni care arde neîncetat in partea de jos a ei. Se vede un nou posibil subiect de scandal , nu se vede faptul ca Dumnezeu mai are poate mila de noi si pentru ca mai facem acest semn cu mâna dreapta . Așadar, ce facem cu Crucea de la Crinul ? De aproximativ 10 ani ea ne veghează din intersecție si face parte din existența noastră cotidiană, e a noastră a sătmărenilor, fie reformați , catolici, greco-catolici sau ortodocși. Ar fi poate nedrept sa fie demontata si așezată pe undeva pana la găsirea unei ,, soluții ” intr-un viitor îndepărtat. Cineva propunea in spațiul virtual ca ea sa fie așezată in mijlocul viitorului sens giratoriu; pentru mine personal ar fi un ,,vis frumos” care nu cred ca se va înfăptui. ”, se arată în postarea preotului.Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!