Primarul cere sătmărenilor răbdare și le explică de ce e atâta nebunie cu reparația podului

HomeActualitate

Primarul cere sătmărenilor răbdare și le explică de ce e atâta nebunie cu reparația podului

Disconfortul resimțit de șoferii sătmăreni în ambuteiajele din trafic cauzate de lucrările la pod le-a întins nervii la maxim. Pentru că tiți cereau s

Proiect este, banii au fost aprobați, putem spera la centura de ocolire? Ultima sută de metri înainte de începerea lucrărilor
Ministrul Sevil Shaaideh a semnat pentru alocarea de bani la cel de-al treilea pod! Nimic nu mai oprește construcția lui
PAMFLET. Primarul Kereskenyi a găsit urme de viață pe pod.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Disconfortul resimțit de șoferii sătmăreni în ambuteiajele din trafic cauzate de lucrările la pod le-a întins nervii la maxim. Pentru că tiți cereau socoteală primarului, acesta a decis să spună lucrurilor pe nume cu privire la situația lucrărilor.

Transmitem în continuare mesajul acestuia:

„Cu riscul de a ne repeta, dorim să vă mai aducem la cunoştinţă informaţiile legate despre lucrările care se desfăşoară la Podul Decebal. Traficul aglomerat din oraș este ”subiectul zilei” în Satu Mare și, pentru că nu am fugit niciodată de răspundere, dorim să le explicăm tuturor sătmărenilor situația privind această reparație.

Lucrările de la Podul Decebal sunt întârziate din cauza constructorului, care este depășit de situație şi trebuie să o spunem clar şi răspicat.

De ce nu lucrează firma noaptea?
NU are suficienți oameni, dar și pentru că sunt anumite tipuri de lucrări care nu pot fi efectuate noaptea din cauza rețelelor de înaltă tensiune subterane şi din motive de SIGURANȚĂ!

De ce nu putem obliga firma să să urgentăm lucrările?
În 2015, vechea administrație a încheiat un contract atât de prost încât acum nu avem pârghiile legale necesare pentru a sancționa firma sau pentru a aplica penalizări. Nu putem renunța la contract, riscăm să rămânem fără autorizație de a utiliza podul!

Nu dorim să aruncăm vina pe nimeni, dar vă transmitem o informație importantă: despre reparațiile la Podul Decebal s-a vorbit încă din 2013, mai jos aveți și un link din acea perioadă. A fost nevoie de 4 ANI pentru a demara lucrările, în iulie 2016!

https://portalsm.ro/2013/07/podul-decebal-va-intra-in-reparatii-capitale/

Contractul cu firma din Sălaj a fost semnat în decembrie 2015 și prevedea că lucrările se vor finaliza în … 2018! De ce în 2016 fostul primar nu a dat ordinul de începere a lucrărilor? Este foarte simplu: nu a dorit să îşi asume această situaţie şi disconfort, decizie incomodă, pe care noi am luat-o și ne-o asumăm.

Zilnic apar o sumedenie de probleme legate de această investiție. Zilnic luăm decizii legate de rezolvarea acestor probleme, de la cele tehnice la cele legate de blocajele din trafic. De fiecare dată când firma a lucrat prost am cerut să REFACĂ lucrările. Ne ținem de treabă şi dorim să fie grăbit ritmul, dar asta nu înseamnă că  vom recepționa lucrări de proastă calitate.

Suntem conștienți că până la finalizarea lucrărilor vor mai exista blocaje, apelăm la răbdarea Dumneavoastră.  Am discutat joi cu șeful Biroului Poliției Rutiere a municipiului Satu Mare și cu directorul Poliției Locale Satu Mare și am decis suplimentarea polițiștilor în intersecții. Este prima măsură, dar vor mai urma și altele pe care le vom aplica foarte curând și despre care vă vom anunţa!”, anunță primarul

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0