Oșenii care trudesc dincolo și aduc bani acasă se revoltă! „Avem drumuri de secol XIX”

HomeActualitate

Oșenii care trudesc dincolo și aduc bani acasă se revoltă! „Avem drumuri de secol XIX”

Un grup de 40 de tineri din localitatea Prilog, comuna Orașul Nou au luat atitudine față de nepăsarea care domnește în primăria de care aparțin. Cei 4

Noi lucrări pe Drumul Careiului, care vor îngreuna traficul – se va lucra și noaptea
Nu au început lucrările la centură și visăm la drum expres. Ministerul transporturilor îl promite după 2030
Se întăresc relațiile cu Ucraina. Infrastructura rutieră de legătură, pe ordinea de zi a sătmărenilor și a ucrainienilor
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Un grup de 40 de tineri din localitatea Prilog, comuna Orașul Nou au luat atitudine față de nepăsarea care domnește în primăria de care aparțin. Cei 40 de inși au intrat în biroul primarului pentru a cere socoteală cu privire la drumurile din satul lor, care sunt sub orice critică.
Inrfastructura din satul Prilog nu doar că nu poate să primească mașinile oșenilor care fac bani în afară și vin acasă în concediu, majoritatea mașini scumpe, dar este dificilă și pentru mașinile de teren pe care oamenii din zonă le dețin, fiind o adevărată provocare un drum de-a lungul străzii principale din localitate.


„Avem drumuri de secol XIX în localitate. Ne-au făcut drumuri de piatră în câmp, pentru nimeni, dar drumul circulat nu l-a făcut nimeni și nu putem ajunge acasă cu mașina. Nu mai acceptăm să fim tratați ca ultimii oameni. De asta ne-am prezentat la primar, să aflăm ce planuri are cu satul nostru, să știm că îl face anul acesta, îl face anul viitor pe când se întoarce lumea acasă, că nu îl face niciodată și ne punem noi fiecare să îl asfaltăm în fața casei. Să știm și noi ce fel de cetățeni suntem considerați la noi acasă”, spune Vasile Deac, cel care a luat atitudine în această chestiune și a vorbit în numele oamenilor.
Primarul afirmă că problema îl depășește, deși e vorba de drum comunal. El afirmă că are nevoie de fonduri de la Consiliil Județean pentru a reabilita acel drum pentru că altfel nu poate scoate la capăt această problemă.
Cele două părți s-au înțeles că vor căuta rezolvare la această problemă la președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, acolo unde se vor prezenta în cel mai scurt timp.
Vasile Deac mai afirmă că este inacceptabil ca tinerii care aduc plus valoare și bani în comună să nu se bucure de minim de respect din partea celor care îi conduc, făcându-se alte lucruri cu banii publici, mai puțin urgente, decât infrastructura rutieră.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!