Semnal de alarmă tras de polițiști după ce o fetiță de 10 ani a fost accidentată în Halmeu. Educația rutieră lipsește din cei 7 ani de acasă

HomeActualitate

Semnal de alarmă tras de polițiști după ce o fetiță de 10 ani a fost accidentată în Halmeu. Educația rutieră lipsește din cei 7 ani de acasă

La data de 28.08.2017, la ora 14 : 20,  o tânără de 24 de ani din comuna Turț, aflată la volanul unui autoturism prin  localitatea Halmeu,  a acroșat 

Copil de trei ani lovit de o autoutilitară. A scăpat ușor
Fetiță de 3 ani accidentată la Livada Mică
Un minor, de 11 ani, a fost lovit de o mașină, după ce a trecut strada prin loc nepermis
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

La data de 28.08.2017, la ora 14 : 20,  o tânără de 24 de ani din comuna Turț, aflată la volanul unui autoturism prin  localitatea Halmeu,  a acroșat  cu oglinda dreaptă a vehiculului o minoră de  10 ani din Halmeu, care intenționa să traverseze strada în fugă, prin loc nepermis.

Minora a fost accidentată ușor, fiind transportată la spital pentru investigații și îngrijiri medicale.  Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, constatându-se că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, împrejurările producerii accidentului urmând a fi cercetate în dosarul penal constituit în cauză.

ATENŢIE COPII: Strada nu este loc de joacă. NU vă jucaţi pe partea carosabilă a drumurilor publice ori în imediata lor apropiere!

Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Traversarea strazii se face numai pe trecerea de pietoni, în pas vioi. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea.

Prin alte locuri, traversarea se va face numai pe la colțul străzii după o atentă asigurare că nu se apropie nici o mașină din ambele sensuri de circulație.

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare  verde şi veţi traversa numai pe această culoare.

Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranță, dar și în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi situații neprevăzute.

Sursa:IPJ Satu Mare

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!