Serviciul de Ajutor Maltez, de 20 de ani în slujba carității

HomeActualitate

Serviciul de Ajutor Maltez, de 20 de ani în slujba carității

Sâmbata aceasta filiala Sătmăreană a Serviciului de Ajutor Maltez în România a aniversat 20 de ani de existență în orașul nostru. Cu această ocazie,

Din raiul celor fără locuință: 9 oameni în 2 camere, toaletă în găleată -GALERIE FOTO
Tu cât de multe te implici în tema copilului tău? Sfaturile psihologului sătmărean Călin Secan pentru părinți
Apel unei femei care cere ajutor pentru fratele ei – „Ajutați-mă să îmi salvez fratele „
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Sâmbata aceasta filiala Sătmăreană a Serviciului de Ajutor Maltez în România a aniversat 20 de ani de existență în orașul nostru.
Cu această ocazie, voluntarii maltezi au organizat și un eveniment în cerc relativ restrâns, invitați fiind voluntari, membrii și angajați ai asociației la nivel național și nu doar, alături de sponsori și primarul orașului Satu Mare, Kereskényi Gábor.
Festivitatea a fost deschisă cu o slujbă la biserica din Botiz, apoi urmând ca invitații, 148 la număr să se deplaseze la casa de cultură Botiz, unde au continuat în cadru festiv celebrarea activității filialei sătmărene.
Aici festivitatea a fost deschisă prin discursul rostit de către Pallai Kristóf, conducătorul asociației la nivel județean. Au urmat la pupitru doamna Betuker Maria- membru fondator al SAMR Satu Mare, Tischler Ferenc- secretarul general al Serviciului de Ajutor Maltez în România, urmat de primarul nostru- Kereskényi Gábor. Tot încadrufestiv s-a tăiat și tortul, imediat după masa festivă.


Dar sărbătoarea nu a luat sfârșit aici
În cadrul zilei de luni, un număr de 6 voluntari au pornit la drum pentru a le împărți familiilor cu probleme materiale o porție de mâncare proaspătă. Aceștia au împărțit în doar 2 ore 600 porții de mâncare în următoarele zone:fostul Bon Giorno (Cartiereul Micro 14), Str. Vulturului, Str. Ostrovului si respectiv la blocurile IPL.
Cum îi puteți ajuta pe voluntarii maltezi?
Este simplu, prin muncă voluntară sau prin donații (haine pentru adulți/copii, încălțăminte, pături, saltele, mobilă, etc). Pentru mai multe informații îi puteți găsi pe pagina lor de facebook, sau puteți lua legătura cu ei la centrul maltez din Satu Mare, localizat pe strada Calea Traian, nr. 31, de luni până vineri între orele 09:00 și 17:00.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!