Primarul de comună care dă „lecții” despre colectarea selectivă  – saci colorați la fiecare poartă

HomeActualitate

Primarul de comună care dă „lecții” despre colectarea selectivă – saci colorați la fiecare poartă

Lipsa colectării selective în rândul cetățenilor a fost unul dintre motivele pe care firma Florisal le-a invocat atunci când a cerut Consiliului Local

Se pregătește amendarea celor care nu colectează selectiv gunoiul înainte să-l ducă la ghenă
Sevil Shhaideh le-a transmis primarilor ca taxa suplimentară de salubritate nu trebuie plătită de populație
Din 1 Mai la Negrești Oaș se colectează selectiv
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lipsa colectării selective în rândul cetățenilor a fost unul dintre motivele pe care firma Florisal le-a invocat atunci când a cerut Consiliului Local să mărească taxa de salubritate pe cap de cetățean după ce municipiul Satu Mare a fost „amendat” pentru procentul mic de colectare selectivă a deșeurilor depuse la groapa de gunoi.

La Păulești situația este însă mult mai civilizată decât la Satu Mare. Acolo, conducerea primăriei a demarat împreună cu firma Alpin Recycling SRL un amplu program de informare a cetățenilor cu privire la colectarea selectivă și nu doar atât ci cele două entități au făcut și primul pas în acest sens, oferindu-le cetățenilor saci colorați, fiecare pentru un alt tip de deșeu.

Iar cetățenii au înțeles rapid ce au de făcut, colectând selectiv deșeurile din casă, astfel că în ziua de vineri străzile din comună au fost viu colorate de sacii cu deșeuri reciclabile, pe care mai apoi firma Alpin Recycling SRL i-a putut ridica în mașini de gunoi separate.

„Azi a fost zi de colectare selectivă a deșeurilor! Deșeurile selectate pe categorii în saci colorați sunt puși în fața imobilelor! De unde s-au ridicat se lasă în poartă GRATUIT alți saci de aceeași culoare!
Pentru cartierul nou al Păuleștiului colectarea selectivă și menajerul se face marțea!”, anunță primarul Bontea Zenoviu.

Regulat, în urma unui parteneriat între primăria Păulești și firma Alpin Recycling SRL, și deșeurile electronice sunt colectate de la locuințele oamenilor, pentru ca acestea să nu ajungă aruncate la capătul satelor sau în locuri care, mai apoi, ar putea deveni veritabile gropi de gunoi.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0