Agitație în politica sătmăreană: PSD e gata să intre la guvernare, UDMR se joaca de-a fata mare

HomeActualitate

Agitație în politica sătmăreană: PSD e gata să intre la guvernare, UDMR se joaca de-a fata mare

PSD - istii sătmăreni s-au reunit aseară în cadrul Comitetului Executiv pentru a li se transmite ultimele noutăți cu privire la stadiul negocierilor c

UDMR și PSD, timizi în negocieri, deocamdată, la Satu Mare. Ce își doresc fiecare
Cum poate ajunge Tamas Altfatter prefect cu ajutorul ALDE
ANALIZĂ! Ce au de negociat PNL și PSD la Satu Mare? Disperarea îi duce la întâlniri ascunse și la lins acolo unde au scuipat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

PSD – istii sătmăreni s-au reunit aseară în cadrul Comitetului Executiv pentru a li se transmite ultimele noutăți cu privire la stadiul negocierilor cu UDMR privind accederea în functiile de viceprimari și de vicepreședinți de consiliu județean.

Negocierile și discuțiile se poarta de multa vreme, în spatele ușilor închise, dar nici o parte prinsa în negocieri nu a ieșit cu nimic public pana în prezent. Cei de la Alde au fost mai entuziaști când UDMR a pomenit de ei ca posibili parteneri de guvernare locala și au ieșit niște zvonuri, dar nimic nu s-a concretizat.

Se pare ca este aproape de a se pune în scena însă o alianță UDMR-PSD, atât la primăria Satu Mare, cât și la Consiliul Judetean, acolo unde PSD ar urma sa aibă câte doi secunzi pentru șefii UDMR-ului. Subiectul s-a discutat cu subiect și predicat în cadrul ședinței de vineri seara, negocierile fiind purtate de greii social democrați, dar deocamdată cei de la UDMR nu vor sa confirme nimic din aceste negocieri, cu atât mai puțin din rezultatul discutat în sedinta PSD.

În acest moment, dacă toate negocierilor sunt asa cum se discuta în cadrul PSD, cei de la UDMR se afla în cea mai incomoda situație. În primul rand trebuie sa se descotoroseasca de PNL, și nu prea au cu ce sa facă bâză cu ei, ce sa le reproșeze  pentru ca au fost prea docili și ascultători, și prea puțin activi ca să poate gresi cu ceva.

În al doilea rand UDMR trebuie sa răspundă în fata propriului electorat pentru o alianță cu cei pe care acum doi ani ii atacau cu toate armele posibile.

Dacă în următoarea perioada vor apărea disensiuni între UDMR și PNL, acestea nu sunt deloc întâmplătoare, ele fiind baza de la care va pleca ruptura dintre cele doua partide. Dar la fel de bine se poate ca totul sa continue la fel ca pana acum, cunoscuta fiind lejeritatea cu care cei de la UDMR se răzgândesc pe ultima suta de metri și schimba macazul.

Cât despre cei care ar urma sa ocupe funcțiile de viceprimari, respectiv vicepreședinți, în discuție sunt mai multe nume, șansele fiind de partea fiecăruia, în funcție de cine va alege – va alege cel care a negociat ppentru PSD aceste funcții sau vor alege cei din UDMR. În orice caz desemnarea oamenilor care vor ocupa funcțiile duce la lupte de rodaj în PSD, de care UDMR poate profita pentru a se “suci” și a nu ii mai accepta la guvernare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0