Pasiunea ascunsă a medicului Mircea Muncean – Când lasă nou-născuții din brațe ia în mână volanul unora din cele mai puternice mașini

HomeReportaje

Pasiunea ascunsă a medicului Mircea Muncean – Când lasă nou-născuții din brațe ia în mână volanul unora din cele mai puternice mașini

Mircea Munceanu este un personaj cunoscut și îndrăgit în județul Satu Mare prin spijinul pe care îl oferă proaspetelor mămici, acesta fiind medic gine

Nici nu i s-a uscat cerneala în permis, că s-a și ales cu dosar penal. Accident lângă Gelu
Aventura vieții pentru o tânără de 16 ani. Poliția din Ardud a oprit-o la timp
Doi tineri au devastat centrul comunei Pir
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Mircea Munceanu este un personaj cunoscut și îndrăgit în județul Satu Mare prin spijinul pe care îl oferă proaspetelor mămici, acesta fiind medic ginecolog. A asista până acum peste 1000 de nașteri, considerându-se un al doilea tătic pentru toți acești copii pe care i-a asistat la naștere.

Munca îi ocupă cea mai mare parte a timpului, motiv pentru care era greu de crezut că Mircea Munceanu mai are timp și pentru altcineva, dar se pare că reușește să își organizeze timpul de o asemenea manieră încât să își poată transforma în realitate și pasiunea pe care o ține ascunsă de ani de zile, mașinile de epocă.


„De mulți anișori am pasiunea asta, dar posibilitățile financiare nu au fost cele mai ok până acum, așa că doar de vreo trei am început să mile achiziționez, să le și am nu doar să le privesc și să le doresc. Am acum patru mașini, toate sunt omologate ca mașini de epocă, un Buick Riviera 1972, coupe cu 6 locuri, v8, 7.5l, complet original, un Ford Ranchero gt500, pickup, v8, 6,8l, vopsita custom, un Corvette c1 1962, v8 5,7 l, cabrio, masina emblematică pentru muscle cars și un Ford pickup 1938, v8 4.8 l, restomod, automobil modificat și modernizat. Toate sunt mașini mari, cu motoare mari, așa cum zic americanii că viața începe de la o mașină cu motor de la v8 în sus. Sunt mașini de care m-am îndrăgistit din desene și din filme”, afirmă Mircea Munceanu.

Mașinile au fost achiziționate în stare bună de funcționare, astfel că investiția în recondiționarea lor a fost minimă, dar cu toate acestea mini-colecția pe care o are acum l-a dus aproape de 100.000 de euro.


„Am avut noroc să le găsesc în stare foarte bună, deci nu am avut de investit mulți bani în ele ca să fie prezentabile sau să meargă, pentru că erau foarte ok. Ca și costuri, ce să zic, sunt cam la prețul unei mașini noi de acum, în jur de 20.000 de euro fiecare. Trei dintre ele le-am luat direct din Statele Unite și una din Germania. Bine, sunt și mașini de epocă mai scumpe, nu sunt astea vârful de gamă în domeniu, mașinile rare și foarte bine conservate pot ajunge și la un milion de euro”, mai povestește doctorul.

Deși clinica pe care o are și unde nu prea are paturi libere pentru nașteri îi ocupă cea mai mare parte a timpului, doctorul are timp și pentru pasiunea sa și urcă la volanul mașinilor ori de câte ori are ocazia, fiind plăcerea lui de a simți puterea mașinii și de a o pune la treabă.


„ Timp nu prea am, dar mă mai plimb cu ele așa când vreau să îmi fac plăceri, când am un weekend liber iau una din ele și mă plimb, că sunt mașini cu care se poate circula. Rezistă bine la drumuri, cu Buick am făcut acuma recent peste 1000 de km, că am avut întâlnirea de 20 de ani de la terminarea facultății, am mers la Timișoara, am mers la Budapesta și am venit cu ea acasă”, povestește Mircea Munceanu.

Deocamdată colecționarul de mașini se oprește la acestea patru, până își reface bugetele și mai adună câteva fonduri, dar consideră că iubirea pentru mașini îl va domina și pe viitor și îi va conduce pașii să mai achiziționeze astfel de exemplare deosebite.
„E o pasiunea care nu se termină, băieți mari, jucării mari și scumpe, deci clar vor apărea și alte mașini frumoase și scumpe. ”, mai povestește colecționarul.

În familie mașinile sunt o pasiune, fiul lui Mircea Munceanu călcându-i pe urme, acesta fiind deocamdată prea mic pentru a conduce mașinile de colecție ale tatălui, dar suficient de mare cât să urce în carturi, pe piste amenajate, în prezent rulând cu cartul la etape de campionat european.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!