Galerie Foto&Video!!! Zeci de cai deosebiți la expoziția de la Ruseni

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Sâmbătă, în localitatea Rușeni din comuna Păulești a avut loc un nou concurs ecvestru care a adunat la start zeci de exponate unu și unu, din diferite rase. Crescătorii de cai s-au adunat de dimineață pentru a-și cesăla animalele și a le pregăti pentru expoziție.

Conform unuia dintre cei din juriu, Augustin Cădar, concursul a constat în trei probe, una de frumusețe, una de tracțiune și una de atelaje.

” Este o parte de frumusețe unde se jurizează și armăsari și iepe, este o parte de atelaje, pentru a păstra aceasta pasiune și pentru a o întreține și este o probă de tracțiune, unde au de tras ori 100 kg ori 500 kg. S-au înscris aproximativ 20 de cai la tracțiune și am avut peste 30 de cai la proba de frumusețe. Mai sunt crescători de cai în județ, dar odată cu intrarea într-un con de umbră a acestei părți a zootehniei, au dispărut caii din multe gospodării. “, afirma Augustin Cădar.

Cu toate ca acest animal nu mai este prezent în gospodării ca înainte, există încă mulți pasionați care întrețin cai sau chiar mici herghelii în județ. Aceștia investesc sume destul de mari în pasiunea lor, existând în județ cai de la câteva mii de euro până la zeci de mii de euro exemplarul.

Cei mai pozați cai de la expoziție au fost cei din rasa semi-grei, aceștia fiind cei mai impunător, dar și frizienii au făcut senzație printre participanți.

O atracție a reprezentat-o și un ponei a u ei familii din Amanți care a făcut demonstrații de dresaj pentru spectatori.

” Acum are doi ani și îl avem de la câteva luni. Îl dresam de câteva ori pe săptămână când mergem la grajd, și îl și călăresc”  afirma băiatul care ii purta de grija.

O buna parte din cei prezenți cu caii la expoziție s-au prezentat doar de dragul de a ieși cu caii din gospodărie, nu pentru a participa la concurs.

” Aceasta e o iapa pe care am dat 2500 de euro. Am oferta la mânz de 1000 de euro, dar nu am vrut sa îl dau”  afirma alt crescător de cai.

 

Vremea i-a încurcat puțin pe organizatori, dar ploaia nu a reușit sa ii sperie îndeajuns pe crescătorii de cai și spectatori încât sa plece acasă înainte de încheierea concursului.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *