Zeci de șoferi care și-au bătut joc de codul rutier, amendați de poliția rutieră

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare desfășoară în permanență activități pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate în perioada 13-15 iulie a.c., polițiștii sătmăreni au aplicat 317 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100 000 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au dispus măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 27 de conducători auto.

Dintre aceștia, 19 conducători auto, cu vârste cuprinse între 21 și 59 de ani, au depășit viteza maximă legală admisă, circulând cu viteze cuprinse între 102 și 165 km/h, pe sectoare de drum cu viteza maximă legală admisă de 50, 70 și 100 km/h.

Polițiștii au identificat în trafic, la volanul autoturismelor și patru conducători auto care au efectuat manevra de depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”.

Doi conducători auto, au fost depistați la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul alcooltest fiind de 0,11 respectiv 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru neacordarea priorității de trecere, pietonilor angajați în traversarea drumul public prin loc semnalizat și marcat corespunzător, au fost reținute permisele de conducere ale doi conducători auto.

Atragem atenția conducătorilor auto să circule cu viteză redusă și să dea dovadă de atenție sporită în preajma trecerilor de pietoni, să acorde prioritate persoanelor angajate în traversare, conform prevederilor legale.

Sursa> IPJ Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *