Astăzi începe MedievArt Fest cu o paradă de cavaleri și domnițe în centrul orașului Satu Mare. Vezi programul complet

HomeActualitate

Astăzi începe MedievArt Fest cu o paradă de cavaleri și domnițe în centrul orașului Satu Mare. Vezi programul complet

Cea de-a șasea ediție a MedievArt Fest debutează astăzi, 20 iulie. Așa cum specifică și primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, a devenit o tradiție la

În weekend orașul Ardud îmbracă haine medievale. Trei zile cu cavaleri și domnițe
Trei zile cu prințese și cavaleri la Ardud. MedievArtFest a ajuns la cea de-a V-a ediție
Festivalul Medieval de la Ardud în imagini – SUPER GALERIE FOTO
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cea de-a șasea ediție a MedievArt Fest debutează astăzi, 20 iulie. Așa cum specifică și primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, a devenit o tradiție la nivel de județ ca în cea de-a doua jumătate a lunii iulie în Ardud să se organizeze acest eveniment, care readuce spiritul vechii cetăți în actualitate și transformă orașul într-o poveste cu cavaleri și domnițe.

„Principiul de funcționare a festivalului funcționează și mai mult, este îmbrățișat de autorități. Pentru mine ca artist este important să existe o temă majoră, pentru a fi diferențiat de alte festivaluri, altfel, cu riscul de rigoare, pot spune că festivalurile încep să semene, pentru că oferta culturală nu este foarte bogată în România, sunt aceleași ordine și formații. Tema face să aducem o altă poveste. Ce am încercat noi pentru formula 2018 este un spectacol Centenar, să putem aduce acel spirit al unrii, ce nu este dat de o formulă matematică, ci este dat de ceea ce noi credem că este unanitatea, oamenii, familia, spiritul ce ne unește. Sâmbătă spectacolul vedetă este România 100 – spirit Românesc. ”, afirmă Liviu Pancu, regizor și directorul artistic al festivalului.

Evenimentul va debuta, la fel ca anul trecut, cu o paradă în centrul municipiului Satu Mare, cu începere la ora 12:30, cu punct de pornire de la Catedrala Catolică din sensul giratoriu. Organizatorii pregătesc două momente supriză, unul la pornire și unul în pasajul Corneliu Coposu.

Programul complet al evenimentului este următorul:

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 2
DISQUS: 0