Patru focare de pestă porcină africană din Micula au fost lichidate și eliminat pericolul virusului mortal

HomeActualitate

Patru focare de pestă porcină africană din Micula au fost lichidate și eliminat pericolul virusului mortal

Județul Satu Mare a fost primul loc din țară unde a fost depistat și confirmat un focar de pestă porcină africană, boala care ucide porcii și care are

Un nou focar de pestă porcină închis în județul Satu Mare – între timp în țară se ucid 140.000 de porci dintr-o fermă din sud
Pesta porcină africană duce la noi confiscări la Vama Halmeu
Peste porcină continuă să fie o amenințare în nordul României
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Județul Satu Mare a fost primul loc din țară unde a fost depistat și confirmat un focar de pestă porcină africană, boala care ucide porcii și care are repercursiuni extraordinar de mari din punct de vedere financiar.
Primul focar a fost depistat în vara anului 2017, Satu Mare având neplăcutul prilej să aibă parte de primul focar de pestă porcină africană și în acest an, în ianuarie, după ce mai mulți porci mistreți au fost găsiți morți în apropierea pădurii Noroieni și implicat a localității Micula, ei fiind depistați cu virusul pestei porcine africane.
După jumătate de an de la aplicarea măsurilor de eradicare a focarului, acesta a reușit să fie stins și să se elimine orice fel de pericol din acest punct de vedere.
„În 13.08 au fost stinse primele focare de pestă porcină africană (PPA), diagnosticate de la începutul lunii ianuarie a acestui an, în patru gospodării din comuna Micula – județul Satu Mare.
De la confirmarea acestor focare de PPA, autoritățile au intervenit prompt și au acționat, în conformitate cu procedurile prevăzute de legislație, pentru lichidarea focarea și prevenirea răspândirii virusului.
Actul oficial de stingere a bolilor a fost semnat în 13 august și înregistrat la primăria din comuna Micula și la DSVSA Satu Mare.Prin acest act se consemnează că în comuna respectivă nu mai există animale bolnave sau animale ținute sub observație clinică pentru PPA, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie și combatere”, se arată într-o comunicare a celor de la DSVSA Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0