OPINIE!!! Când acționează Govor să o detroneze pe Fedorca de la șefia PSD Satu Mare

HomeActualitate

OPINIE!!! Când acționează Govor să o detroneze pe Fedorca de la șefia PSD Satu Mare

Fără doar și poate, pentru orice politician, puterea este ținta cea mai importantă, dorită odată cu implicarea într-un partid. De-a lungul anilor, Mir

Radu Roca este de astăzi, subsecretar de stat în cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Sălăjan Mariana îi va lua locul în Consiliu Local
PSD-iștii sătmăreni s-au poziționat din nou în tabăra câștigătoare. Dragnea a rămas, Tudose pleacă
Surse! Cine le ia locul lui Ciprian Crăciun și Radu Roca, dacă cei doi ajung secretari de stat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Fără doar și poate, pentru orice politician, puterea este ținta cea mai importantă, dorită odată cu implicarea într-un partid. De-a lungul anilor, Mircea Govor a demonstrat că știe să joace tactic în politică, pentru a ajunge la putere, sub egida că „Scopul scuză mijloacele”. Și cam de fiecare dată i-a reușit.

Doar DNA ce l-a mai ținut pe loc o perioadă pe Mircea Govor să nu dețină frâiele PSD și chiar unele mai micuțe din județ, dar problema s-a încheiat și acum Mircea Govor e din nou pe val.

De cum a scăpat de probleme s-a și relansat până în poziția de președinte executiv al PSD, pe postul lăsat liber de Ciprian Ardelean, plecat la ProRomânia. Și nu a fost ales, ci a fost impus de cei pe care îi mai mare alături în partid, pentru că în momentul de față PSD Satu Mare e mai divizat decât a fost vreodată.

Asta și datorită președintei Aurelia Fedorca, cea care a schimbat oarecum modul de a conduce partidul, cu un gram de mai multă democrație decât o făcuse înainte Mircea Govor, ceea ce a dus și la reprimirea lui Mircea Govor în prima linie a partidului.

Dar această mișcare poate fi chiar începutul sfârșitului pentru Aurelia Fedorca, pentru că cel pe care „l-a salvat” politic e pregătit să îi fie călău. În presa locală s-a vorbit chiar despre faptul că ar fi existat deja discuții între Govor și Dragnea, pentru ca fostul președinte să fie reînscăunat.

Dar ce așteaptă Mircea Govor?

  1. Pentru Mircea Govor este prea riscant deocamdată să apară în fața membrilor de partid, cu pieptul dezgolit, a spartan, și să ceară scaunul de președinte. Asta pentru că nu toată lumea îl mai iubește prin partid și cel mai probabil nu are o majoritate confortabilă de partea sa pentru a face acest lucru. Ba chiar mai mult un astfel de gest l-ar putea face să mai piardă o parte din membrii, mai ales că ProRomânia le bate la usă și le descarcă telefoanele, cu invitații de a trece în partidul lui Ponta.
  2. Mai apoi, faptul că toată lumea știe de apropierea lui Govor de Dragnea, ar fi putut duce la interpretări dacă Mircea Govor s-ar fi întors direct președinte PSD, ceea ce ar fi afectat nu doar partidul în interior, ci și alegătorii, mulți dintre ei fiind nemulțumiți de Dragnea.
  3. În această situație, Govor așteaptă un moment oportun pentru a reveni în forță în fruntea partidului. Dar care să fie acel moment? Păi nici nu e departe, pentru că ordinea într-un partid se schimbă după alegeri, mai ales după ratarea lor.

Iar acum să vedem ce alegeri va rata PSD.

Cele mai apropiate alegeri sunt cele europarlamentare. Sătmărenii vor fi greu de strunit, aici referindu-ne la electoratul PSD care nu înțelege cu ce se mănâncă aceste alegeri, dar și membrii de partid, care nu au un sătmărean de al lor pentru care să se avânte prea tare în campanie, dat fiind faptul că Mircea Pașcu a fost înlăturat de Dragnea de pe liste.

După cum o arată și sondajele realizate la nivel județean, e drept doar PNL a comandat un astfel de sondaj, PSD nu va lua prea multe procente la aceste alegeri. Ar putea fi un moment ca Govor să îi ceară președintei Fedorca să își predea scaunul de președinte PSD, dar aceasta s-ar putea salva prin faptul că PSD nu va face nici la nivel național un scor exagerat la europarlamentare.

Așa că cel mai propice moment pentru Govor să se reînscăuneze șef al roșiilor ar fi după alegerile prezidențiale. Dacă ne uităm la prezidențialele de acum cinci ani, a căror rezultat a provocat chiar și lacrimi la Satu Mare, dacă ne uităm la sondaje și dacă mai punem în calcul că maghiarii din județ sunt lăsați „la liber” să voteze cu cine doresc în al doilea tur de scrutin, ne facem să credem destul de tare că PSD va obține la Satu Mare un scor mult sub scorul partidului la alegerile prezidențiale din iarnă.

Ei bine, aici ar putea interveni Govor să îi ceară Aureliei Fedorca să se retragă „în munți”, la Negrești, iar el să preia conducerea organizației județene.

Dar totul e condiționat de un lucru, de care va fi rezultat lui Dragnea în lupta cu justiția, pentru că dacă Dragnea va pierde procesul pe care îl are pe rol, sunt mari șanse ca avântul lui Govor să se potolească, pentru că va fi lipsit de susținere de la centru.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0