Cum să te iubească jumătate de milion de români, arâtându-le România magică – călătorii în bascheți care călătoresc în inimile românilor

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pe Sebastian l-am cunoscut prin prisma activității profesionale pe care o avem în comun, presa, iar prin intermediul lui, acum, și pe Laura, ambii fiind jurnaliști la un post de televiziune național.

Pe cei doi nu i-a legat doar locul de muncă ci și o pasiune comună, cea pentru călătorie, pe care reușesc de câteva luni de zile să o împărtășească cu peste jumătate de milion de români…iar numărul celor care au ajuns să îi iubească, să îi aprecieze în viața reală și în mediul virtual crește de la o zi la alta.

În urmă cu aproximativ 7 ani Laura începuse un blog de călătorie, pentru a pune în cuvinte cea mai mare pasiune a ei, dar programul prea încărcat de la muncă, stresul cotidian și tot ce mai înseamnă viața la București, nu i-a dat ocazia să își exploateze blogul. Asta până a apărut Sebastian în peisaj.

De fapt blogul l-am primit cadou de ziua mea de la o prietenă care știa cât sunt de împătimită să călătoresc, ca un imbold să și scriu despre locurile frumoase pe care le-am vizitat până atunci, fiind împătimită de călătorii cam de 20 de ani. Atunci nu m-am prea ocupat de el, până acum vreo opt luni când a venit Sebi la mine și mi-a propus să facem din „Călător în bascheți„ un proiect mai mare și atunci l-am mutat pe o altă platformă și am dat de fapt drumul cu adevărat blogului”, afirmă Laura Vereha.

Atât eu cât și Laura, colega mea, suntem doi călători, unul mai mult în România, altul pe afară. Ea iubește țările exotice, eu România. Când am pornit nu ne-am gândit că va fi un proiect de succes, că va fi citit, nu am avut un public țintă, am vrut să le arătăm în primul rând ca România e o țară super faină și în ciuda conceiilor formate despre ea, să arătam oamenilor că sunt locuri super faine care arată ca afară sau mai fain.”, afirmă și Sebastian Secan.

Am păstrat declarația lui autentică, sperând să remarcați și accentul lui de ardelean, căci Sebastian este originar din Carei, județul Satu Mare, ajuns la București în urmă cu aproximativ 7 ani, aducându-l aici formarea de jurnalist, la fel cum a adus-o și pe Laura, tocmai din Bucovina.

Blogul lor de turism care a pornit  fără public țintă și ei îl consideră blog deși noi am zis că e un site în toată regula, a ajuns acum să fie cel mai iubit blog din această nișă, din România. Iar asta nu o spunem noi sau ei, ci o spun numărul de cititori care le intră lunar pe blog, aceștia trecând de jumătate de milion, cu toții români, propulsând blogul lor în cel mai citit blog de turism din România, dedicat doar reportajelor, fără să și vândă vacanțe. Totodată, conform site-urilor de specialitate care urmăresc viralizarea materialelor în social-media, trei din materialele lor au fost în săptămânile publicării cele mai viralizate materiale din social-media românesc, iar unul chiar a stabilit recordul de cel mai viralizat material din social-media din istorie.

Când I-am întrebat ce îi face să călătorească, de unde această pasiune, ce au de câștigat în plan personal din miile de kilometrii pe care îi străbat, amândorura le-am stârnit o licărire în priviri înainte de a-mi da un răspuns.

Până acum câțiva ani nu înțelegeam ce înseamnă să te bucuri că urci pe un munte, să te bucuri de o floare, de natură, până nu am început să ies pe teren cu jobul, în diferite zone din țară, în diferite locații mai puțin bătute de piciorul omului. După aceea înnebuneam dacă nu ieșeam un weekend, căutam să evadez din București în fiecare weekend, ceea ce fac și acum, nu chiar weekend de weekend, dar cât de des pot. Așa în mare calculat, am făcut peste 200.000 de km doar în România.”, afirmă Sebastian.

Noi am vrut să inspirăm oamenii să călătorească, dar nu am crezut că o vom face, dar ne doream să îi stârnim să descopere România asta magică, cum îi spunem noi, și chiar locurile exotice. Lumea ne-a urmat încă de la primul material cumva, iar acum vor să călătorească și să descopere ce e în jur.

Ce am câștigat prin călătorie? În primul rând m-am descoperit altfel decât eram acasă, te cunoști pe tine, pentru că nu te poți cunote acasă, în rutina zilnică, nu te descoperi. lătorind, te pui în situații complicate, pentru că eu nu mă duc cu agenția de turism ci cu vacanțe făcute de mine și se poate să iasă cum nu trebe și atunci trebuie să găsesc soluții de a rezerva cazare, transport și altele și atunci te cunoști pe tine. Cel mai departe am ajuns în Japonia și în America de Sud, Asia însă este pe primul loc ca destinație de vacanță care mă pasionează cel mai mult”, povestește Laura.

Ea are în plan anul acesta să petreacă trei săptămâni în Bali, unde să exploreze tot ce este de explorat, de la locuri virgine, locuri despre care în România nu se știe nimic, până la experiențe noi pentru ea, cum ar fi yoga.

Toată dezvoltarea blogului lor de călătorie a fost pentru ei o călătorie în sine, o experiență care le-a depășit așteptările și care a uimit și lumea de specialitate, chiar agențiile de marketing chestionându-i cum au reușit o asemenea creștere în opt luni de zile, de la nimic la 500.000 de abonați care dau share la fiecare material și postare, pentru că este ceva ce nu s-a mai cunoscut în lumea social-media din România.

Cei doi afirmă că nu au făcut absolut nimic special în afară de a-și pune sufletul „pe foaie” și de a prezenta România și în mod pozitiv, așa cum nu prea a mai fost prezentată până acum. Proiectarea în cuvinte a imaginilor vizuale pe care ei le aveau din locurile pe care le-au vizitat și acum le prezintă pe www.calatorinbascheti.ro a făcut ca sute de mii de români să rezoneze cu viziunea lor despre România și frumusețile ei.

Călător în bascheți – uneori nici noi nu știm ce vrea să exprime acest titlu, dar e ceva ce te duce cu gândul la bascheții din picioare, care sunt comozi, ușor de încălțat, accesibili oricui, care te fac să aduni experiențe, pentru că îi porți pe oriunde, cam la asta se rezumă totul, să ajungi oriunde, comod și accesibil, iar noi astfel de locații prezentăm.”, explică Laura.

Locurile pe care noi le propunem sunt locuri speciale și locuri pe care puțini le știu, cu asta vrem să facem diferența, să le arătăm românilor locuri de care nu au auzit, pe care nu le vezi în toate materialele de promovare, dar care sunt extraordinare și merită vizitate și promovate.

În proporție de 99% toate locațiile despre care am scris, fie pensiuni, fie piscine, sunt locuri prin care am trecut, pe care le-am văzut. Restul de 1% sunt locuri pe care nu le-am testat personal, dar pe care le-am analizat extrem de bine.”, afirmă și Sebastian.

Tot el ne mai povestește că în primele 7 luni de la lansarea blogului nu a deschis căsuța de mesaje a site-ului, necrezând că cineva le-ar putea scrie, că I-ar putea contactat sau că ar avea ce să le transmită după ce le-au citit materialele. Dar când au deschis-o au avut marea surpriză să vadă sute de mailuri de la cititori, mulți dintre ei persoane stabilite în străinătate care le mulțumeau că prezintă atât de frumos România iar unii chiar le cereau recomandări de itinerarii pentru vacanță și de cazări.

Noi când scriem, nu ne gândim la câtă lume o să placă, la câtă lume va fi util, ne gândim să prezentăm niște locuri deosebite, să nu fie un blog despre noi și ce am mai făcut noi în weekendul acesta sau la ce pensiuni ne-am permis să ne cazăm în ultimul an, ci să fie despre români și despre ce experiențe și locuri pot descoperi, noi să fim doar puntea. Le spunem și ce am trăit noi acolo, dar punem accentul pe ce au ei de trăit acolo unde le propunem să meargă. ”, mai povestește sătmăreanul.

Pentru cei doi urmează noi concedii, noi locuri de descoperit din „România Magică”, noi articole și noi proiecte pe care le gândesc și la care au început să lucreze. Toate acestea după orele de program și după ce încheie viața de la redacție, când își pun bascheții în picioare și încep să călătorească, fie la propriu, fie în amintirile lor cu locuri deosebite pe care le-au văzut în ultimii ani.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *