Deputatul Ioana Bran afirmă că liberalii din Parlament nu înțeleg importanța legilor pe care le votează

HomeActualitate

Deputatul Ioana Bran afirmă că liberalii din Parlament nu înțeleg importanța legilor pe care le votează

În cadrul Comisiei de buget de astăzi, deputatul PSD Satu Mare, Ioana Bran a dat aviz favorabil unei reglementări care prevede că firmele care își con

Deputatul PSD Ioana Bran începe să vadă rezultatele perioadei în care a fost ministru – în toamnă se deschide la Satu Mare Centrul Olimpic de Box pentru Tineret
Legea salarizării unitare a fost votată. Deputat Ioana Bran:„ Aducem mai mulți români în clasa de mijloc”
Deputatul PSD Satu Mare, Ioana Bran, primul deputat la „O zi cu deputatul tău”: „Acest an de mandat m-a responsabilizat”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cadrul Comisiei de buget de astăzi, deputatul PSD Satu Mare, Ioana Bran a dat aviz favorabil unei reglementări care prevede că firmele care își construiesc singure drumul de acces spre ieșirea spre un drum public să nu mai fie taxate, cum s-a practicat până acum, pentru racordarea la rețeaua de drumuri publice. În schimb, colegii ei liberali din comisie nu au votat pentru acest proiect, deputatul PSD Satu Mare afirmând că cel mai probabil aceștia nu înțeleg importanța acestei modificări a legii.

„Am avizat astăzi în cadrul Comisiei de buget, finanțe bănci a Camerei Deputaților o modificare a Ordonanței Guvernului nr. 43/1997, care reglementează regimul drumurilor publice și, parțial, a drumurilor de utilitate privată.

Conform Ordonanței, pentru construirea sau amplasarea de căi de acces, mijloace de publicitate, parcări etc, în zona drumului public este nevoie de acord prealabil și autorizație din partea administratorului drumului public, care percepe și un tarif pentru aceste obiective.

Pentru a sprijini dezvoltarea obiectivelor economice aflate în apropierea drumurilor publice, am avizat eliminarea tarifării căilor de acces. Dacă un agent economic își construiește o fabrică aproape de un drum public de interes județean și apoi își construiește din bani proprii și drumul de acces, este absurd să îl taxezi pentru acest lucru. Mai mult, tarifele diferă foarte mult de la o localitate la alta; sunt localități unde tariful este de 6 lei/mp/an, în altele de 12 lei/mp/an, 51,12 lei/mp/an sau 5,4 euro/mp/an.

M-a surprins punctul de vedere al Ministerului Transporturilor, care susține menținerea acestor tarife. Iar colegii liberali din Comisie s-au abținut. Poate nu au înțeles foarte bine sensul modificării!„, afirmă deputatul Ioana Bran.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: