Vacanțele de duminică, prin reîntoarcere la obiceiurile bunicilor, noul trend lansat în Satu Mare

HomeActualitate

Vacanțele de duminică, prin reîntoarcere la obiceiurile bunicilor, noul trend lansat în Satu Mare

Perioada vacanțelor a început de câteva săptămâni, dar numărul celor care au ajuns în vacanță este considerabil mai mic față de anii trecuți, lumea fi

Pe Podul Decebal se va circula din nou doar pe un sens. Se reasfaltează o bucată bună din pod
Paști incendiar pentru pompierii sătmăreni. Intervenții cu nemiluita în noaptea de Înviere
JURNAL DE CĂLĂTORIE |||Ziua 5 – Trimitem Dacia acasă pe trailer
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Perioada vacanțelor a început de câteva săptămâni, dar numărul celor care au ajuns în vacanță este considerabil mai mic față de anii trecuți, lumea fiind într-o incertitudine continuă cu privire la regulile de respectat, frica cea mai mare fiind aceea că regulile se vor schimba pe când vor avea de revenit acasă.

Tocmai pentru că sunt mulți care anul acesta au renunțat la concediu, cei de la Paralela 45 Satu Mare au lansat varianta concediilor de duminică pentru sătmăreni, un concediu de o zi care te reîntoarce la obiceiurile bunicilor și te conectează cu natura. Concediile de duminică se vor organiza în fiecare duminică în care vremea o permite, până în toamnă.

Ce presupune un concediu de duminică, în natură?

Totul începe cu transportul doritorilor din Satu Mare până la Gerăușa, la aproximativ 20-25 km de municipiul Satu Mare, acolo unde gazdele zilei îi vor primi tradițional românește, cu o pălincă, după care toată lumea se îmbarcă în căruțe, iar cei mai curajoși direct pe șaua cailor și vor pleca într-o plimbare peste câmpuri, prin natură, bucurându-vă de peisaje și aerul curat.

O primă oprire se va face pentru masa de prânz, la un loc cunoscut doar de localnici, numit „între păduri” o oază de liniște și de verdeață, acolo unde veți fi omeniți cu bucate tradiționale din gospodăriile producătorilor locali, slănină friptă pe băț, picurată pe pâine cu ceapă, caș de casă și alte bunătăți.

După acest popas drumul va mai continua o vreme până la marginea unui lac, un loc ideal pentru poze care mai apoi să atragă atenția tuturor prietenilor.

Concediile de duminică, un act de susținere a micilor fermieri locali

Pe lângă toată relaxare, liniștea și încărcarea cu energie pozitivă de la natură, concediile de duminică mai au un element de luat în calcul iar acesta este susținerea micilor fermieri locali, cei care vor contribui ca ziua voastră de duminică să fie una de vis, fie că e vorba de crescătorii de cai care conduc atelajele fie că este vorba de cei de la care se procură produsele pentru masa de prânz. În acest fel ei pot să își valorifice munca și cu ajutorul vostru chiar să își extindă activitatea, având asigurată desfacerea produselor lor.

 

Cei care doriți să faceti o rezervare pentru un concediu de duminică o puteți face pe siteul Paralela 45 Satu Mare. 

Satu Mare www.paralela45sm.ro

Și în Satu Mare duminicile pot fi altfel. Am făcut un prim program de relaxare, pentru duminicile în care doriți să încercați și alte experiențe 🇹🇩Marele avantaj al acestui program este faptul că este conceput doar cu oameni din zonă, toate veniturile rămân în județ și se împart între producătorii locali de lactate, legume, băuturi, băieții care conduc atelajele și care în timpul săptămânii sunt ocupați cu munca câmpului, duminica fac un ban în plus, iar orice ciubuc lăsat la final va merge către o familie din zonă care are 5 copii mici de crescut ✔️Nu este un program scump și a fost făcut doar pentru a promova zona, pentru a spirjini comunitatea locală.Programul complet al acestei excursii îl găsiți pe acest link https://bit.ly/31WMYuC 💻Informații și rezervări office@paralela45sm.ro sau 0261 715 319 📱

Publicată de Paralela 45 Satu Mare pe Luni, 6 iulie 2020

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0