Consilierii județeni votează astăzi dacă cumpăra sau nu mall-ul Ankora pentru a-l tranforma în Bibliotecă Județeană

HomeActualitate

Consilierii județeni votează astăzi dacă cumpăra sau nu mall-ul Ankora pentru a-l tranforma în Bibliotecă Județeană

Subiectul Bibliotecii Județene și a sediului acestuia este bătrân „ca drumul țării” cum ar spune bătrânii. Discuțiile despre un nou sediu pentru bibli

Un microbuz a lovit un copil la Micula. Victima a scăpat ca prin minune
Un sătmărean, inventatorul unui aparat care tratează epilepsia. De 40 de ani nu îl mai produce nimeni
Polițiștii rutieri au împânzit șoselele din județ. Șoferii grăbiți le-au picat repede victime
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Subiectul Bibliotecii Județene și a sediului acestuia este bătrân „ca drumul țării” cum ar spune bătrânii. Discuțiile despre un nou sediu pentru bibliotecă se duc încă din mandatul trecut, de pe vremea lui Adrian Ștef, care a prezentat atunci și un proiect al bibliotecii dar și locația unde și-ar fi dorit construirea ei, doar ca lucruri nu au mers doar așa, după vorbe.

 

Între timp a apărut scandalul prețului exagerat de mare pe care Consiliul Județean îl plătește celor de la FederalCoop pentru chiria bibliotecii, fiind câteva săptămâni de tam-tam la acea vreme, scandal care a dus la mișcarea lucrurilor și la o promisiune din partea Guvernului că va dirija spre Satu Mare bani pentru achiziția unui nou sediu pentru bibliotecă.

 

Lucrurile s-au întâmplat pe la sfârșitul anului trecut, cu puțin scandal și suspans, dar rotițele au început să se învârtă, iar acum consilierii județeni se văd puși în fața votului care consfințește achiziția unui nou sediu pentru bibliotecă. Este vorba de clădirea Mall Ankora, de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Iuliu Maniu, o clădire de peste 1700 mp utili, formată din subsol, parter, etaj și mansardă care are anexat și un spațiu exterior considerabil.

 

Prețul de achiziție al clădirii este de 11,9 milioane de lei, aproximativ 2,5 milioane de euro. Clădirea a fost aleasă dintre trei clădiri care au intrat în faza finală a selecției, alături de fostul cinematograf Luceafărul de la Burdea dar și clădirea comercială a omului de afaceri Bud, din Micro 17. Criteriul definitoriu al câștigului a fost poziționarea clădirii Ankora dar și faptul că în viitoarea bibliotecă se poate integra un cinematograf, existent deja și amenajat în cadrul clădirii Ankora.

 Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0