Investiția în centrul de tratament de la Tășnad, trebuie analizată de un comitet care nu este înființat

HomeActualitate

Investiția în centrul de tratament de la Tășnad, trebuie analizată de un comitet care nu este înființat

Deputatul PSD Ioana Bran scoate la lumină uan mare handicap al guvernării PNL cu privire la modul în care aceasta sprijină comunitățile locale pentru

Ministerul Tineretului și Sportului, prin deputatul PSD Satu Mare Ioana Bran, pune la dispoziție 1500 de locuri în tabere pentru copiii din zonele inundate
Deputatul Ioana Bran, după ședința solemnă dedicată celor 30 de la Revoluție ” Progresul este evident”
Ioana Bran, despre legea care stopează risipa de alimente și crearea de deșeuri alimentare: „ E o problemă gravă de care suntem conștienți”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Deputatul PSD Ioana Bran scoate la lumină uan mare handicap al guvernării PNL cu privire la modul în care aceasta sprijină comunitățile locale pentru realizarea de investiții.
O interpelare a acesteia a scos la lumina faptul ca investiția în centrul de tratament de la Tășnad este blocată pentru ca dosarul trebuie analizat de un comitet economic, comitet care nu este nici măcar infiintat.
Iată ce spune deputatul satmarean:
“Deputatul Bran Ioana:

“Pe 2 septembrie am adresat ministrului Economiei o întrebare referitoare la Baza de tratament de la Tășnad: Având în vedere că întreaga documentație este gata și autoritățile locale au făcut toate demersurile pentru această investiție de interes pentru sănătatea sătmărenilor – și nu numai – cu afecțiuni de tip neurodegenerativ, de ce nu există niciun progres? Mai ales că au trecut deja 3 ani de când proiectul este întocmit!

Chiar dacă Regulamentul Camerei Deputaților prevede că răspunsul trebuie să fie dat în termen de 15 zile, cei de la Ministerul Economiei au răspuns după 35. Dar nu aceasta este problema – deși e o problemă – ci răspunsul în sine, care, pe scurt, ar fi așa:

❗️ Sumele pentru finanțarea investițiilor în turism se alocă „în limita fondurilor disponibile” – dar nu se menționează în baza căror criterii.
❗️ Proiectul nostru – ca și altele – are nevoie de avizul Comitetului Tehnico-Economic al ministerului, care analizează toate documentațiile trimise de autoritățile locale. „În acest moment, se are în vedere înființarea Comitetului Tehnico-Economic”, se arată în răspuns. Deci după un an de guvernare, PNL nu a reușit să înființeze acest Comitet care trebuie să avizeze proiectele!

Vă atașez atât întrebarea, cât și răspunsul.

Îmi pare rău că Tășnadul trebuie să mai aștepte… Investiția nu este mare, dar pentru comunitate ar însemna mult. Am să revin periodic cu întrebări la minister în legătură cu înființarea acelui Comitet. Poate se va face, totuși.”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0