PSD și ALDE au propus viitorul premier: Savil Shhaideh. Vezi aici CV-ul viitorului posibil premier

HomeActualitate

PSD și ALDE au propus viitorul premier: Savil Shhaideh. Vezi aici CV-ul viitorului posibil premier

Reprezentanții PSD și ALDE au avut în cursul acestei dimineți consultări cu președintele Klaus Iohannis cu privire la numirea viitorului premier. Dat

Cine îi ia locul lui Dorel Coica la cârma organizației municipale a PSD? Trei nume în joc
Ioana Bran este noul președinte al TSD Satu Mare
Avem premier! Președintele Klaus Iohannis l-a acceptat pe Sorin Grindeanu
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Reprezentanții PSD și ALDE au avut în cursul acestei dimineți consultări cu președintele Klaus Iohannis cu privire la numirea viitorului premier. Dat fiind procentul obținut în alegeri de cele două partide, aceștia sunt îndreptățiți să numească din rândul lor viitorul prim ministru, pe care mai apoi președintele să îl accepte.

Sevil Shhaideh e premierul propus de Liviu Dragnea. Aceasta a fost ministrul Dezvoltării în Guvernul Ponta în 2015 pentru câteva luni, după ce Liviu Dragnea a demisionat din guvern ca urmare a condamnării penale.

„Eu aveam dreptul legitim să solicit pentur mine funcţie de premier. Dar am ţinut cont de două lucuri, de afirmaţiile repetate ale preşedintelui şi, în plan principal, nu secundar, de legile în vigoare. Nu vreau să încep un mandat prin forţarea legii. O condmanare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat dreptul să fiu premier. Am vrut un om în care să am încredere totală, iar eu să-mi asum răspunderea pentru acţiunile guvernamentale, nu un om care să-şi facă un proiect personal”, a declarat Liviu Dragnea.

 

CV-ul posibilului viitor premier arată astfel:

A absolvit Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică din cadrul Academiei de Științe Economice din București în 1987.

A urmat o serie de cursuri de perfecționare: expert în administrație publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) și manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 și PM Solutions România, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).

Are o diplomă de Master în Managementul Proiectelor de Afaceri, obținută în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ”Ovidius” (2005-2007).

Și-a început cariera profesională ca analist programator în cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța (1987-1991), a devenit, apoi, manager Sisteme Informatice în cadrul Direcției de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța (1991-1993) și director Sisteme Informatice în cadrul Consiliului Județean Constanța (1993-2007).

A ocupat funcția de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementează administrația publică locală în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și de director general, Direcția Generală de Proiecte, Consiliul Județean Constanța (2007-2012).

Este președinte al Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică (ANIAP) din 2000.

Este secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) din mai 2012.

La 19 mai 2015, Sevil Shhaideh a fost nominalizată de premierul Victor Ponta la Ministerul Dezvoltării, în vederea preluării mandatului de ministru rămas vacant după demisia lui Liviu Dragnea.

 

Sursa: www.mediasinfo.ro

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!